Baš kao što sam i mislio, krenuo je linč na Štimca i ostatak slike nitko više ne vidi. Ne želim da ispadne da branim Štimca, već želim ukazati na jednu stvar na koju više nitko ne gleda, a to je tko je ustoličio Štimca na mjesto izbornika i to praktički van svih mogućih pravila? Nitko drugi doli Davor Šuker koji se slizao s Mamićem i Štimcem! Eh, taj trolist iliti trojni pakt hrvatskog nogometa zaslužuje izgon iz istog na bar 10 godina. I što sad Šuker radi, rješava se Štimca kako bi udobrovoljio narod i sačuvao vlastitu fotelju, a trebao bi i sam da bar ponudi ostavku, bar reda radi, i prizna da je pogriješio s postavljanjem Štimca na izborničko mjesto. Ova se situacija može lijepo opisati događajima iz 1943.g. kad je kapitulirala Italija, a rat je trajao još 2 godine. Mislim da bolju priliku za maknuti ovaj trojac nećemo imati, a dvojac Šuker - Mamić će se na sve moguće načine distancirati od Štimca koji je doživio spektakularan poraz poput feldmaršala Paulusa i njegove 6. armije kod Staljingrada.
Promjene na bolje će se početi događati tek kada predsjednik nogometnog saveza postane Zvonimir Zvone Boban, poštenjačina i čovjek od integriteta, i bude planski razmišljalo o budućnosti reprezentacije. Niko Kovač je dobar izbor. On bi mogao uvesti reda i njemačku disciplinu i svakako se do sada dokazao uspješnim vođenjem mlade reprezentacije, makar bih, osobno, najviše volio da u ove dvije utakmice odluke na klupi vidim legendarnog stratega s pokrićem - Miroslava Ćiru Blaževića.