Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Gledali smo: Prometej
3D katastrofa potrošenog filmaša koji zaista više nema ništa pametnog za reći

Gledali smo: Prometej

1 2 3 4
  • #46
    4 2

    postova:12
    besi @ 9.2.2013. 22:44

    puno se prica o ovom filmu a to je rijetkost..

    bio on dobar ili ne...

    svi se nesta prave pametni, i seru bez veze..

    i svi bi htjeli novo remek dijelo, i ja bi ali jebiga...

    i daj shvatite jednu stvar, ovo je jebeni SF i kao takav je film dobar...

    bolji je od vecinu SF filmova koji su izasli u zadnjih 10 godina...

    uso bi u top 10 sigurno.. 

  • #47
    0 6

    postova:2527
    bearfoot @ 9.2.2013. 22:58

    @besi, idi se objesi....a prije toga pusti vodu....

  • #48
    3 1

    postova:242
    smarkovi @ 1.4.2013. 15:01
    Covjek ima pravo na svoje misljenje,Ali ne znaci da je u pravu.Ja se osobno sa njim uopce ne slazem.Stoga je po meni bitno da znate tko daje sud o filmu.
  • #49
    2 3

    postova:7
    cool40 @ 8.10.2013. 10:57
    Ma uistinu bacen novac.Film za djecu i one koji mogu sve da gutaju.Razocaran.Da reziser ima iza sebebsilne uspjehe i onda ovako posrne....
  • #50
    2 2

    postova:311
    auran @ 8.10.2013. 13:55

         Slučaj Prometej me jako podsjeća na Matrix Reloaded i Matrix Revolutions. Kod sva tri naslova očekivanja horde vjernih obožavatelja izvornika nisu bila ispunjena čime je i razočaranje bilo veće. Zato kad odem pogledati neki film odbacujem od sebe sva očekivanja i nagađanja i puštam da me film iznenadi.      

         Što se tiče Prometeja istina je negdje na sredini. Ne slažem se s onima koji kažu da je film smeće, kao što se ne slažem ni s onima koji smatraju da je remek-djelo. Sada će me vjerojatno jedan dio vas uzeti na zub, ali priča uopće nije zbrkana, nesuvisla i bezvezna, već, dapače, jako dobro izložena i vrlo jasna svakome tko je upoznat s mitološkim pričama, predajama i legendama o postanku čovjeka, ali i suvremenim znanstvenim teorijama. Nakon 2001.: Odiseje u svemiru ovo je prvi film koji govori o postanku ljudske rase, odnosno njene kreacije od strane izvanzemaljske inteligencije.

         Svi oni koji su očekivali još jedan akcijski - horor - sf uradak na tragu Alien franšize jasno da su ostali razičarani s obzirom da smo dobili filozofsko - metafizičko - kontemplativnije djelo kojem je cilj prenijeti poruku, a ne samo zabaviti gledateljstvo. Ako Prometeja pogledate na taj način i dopustite porukama da dopru do vas, vidjet ćete film drugim očima. Moja ocjena filma je 6,5/10, no ovdje je ipak važnija poruka negoli išta drugo. 

  • #51
    3 3

    postova:311
    auran @ 8.10.2013. 15:28

         Pročitavši 'kritiku' g. Janka Matića na film Prometej nisam mogao da se ne nasmijem i bacim pokoju svoju opasku.

    Nakon kirurški savršenog slijetanja točno pored mjesta koje su tražili, posada pronalazi prve ljude koji su nas "stvorili" i Aliene, koje su također stvorili ne bi li uništili nas.

    (Očito je da se ovdje ne radi o ljudima već izvanzemaljcima koje bismo mogli usporediti recimo s Titanima iz grčke mitologije.)

    No Alieni su uništili njih. Mnogo istraživanja, pećina i čudnovatih tekućina, krupnih kadrova u 3D-u i Charlize Teron, koja pojavljuje bez ikakve svrhe, motivacije ili cilja a čak niti ne pokazuje svoje atribute u dovoljnoj mjeri. Ona ordinira brodom i doima se gotovo kao da su je tamo stavili samo da začini vrlo dosadan i besmislen scenarij. Jednom riječju, katastrofa.

    (Naravno, da je pokazala sise u krupnom planu vjerojatno bi za ovog 'kritičara' i njena svrha bila ispunjena, a 3D efekti opravdani.Namiguje Sada pak slijedi najbolji dio.)  

    Nakon što je uspio utrošiti 150 minuta mog vremena

    (Čovjek bi pomislio da je Ridley Scott snimio film samo za njega i prisilio ga da ga pogleda i plješče poput očajnika na sjevernokorejskoj paradi kojemu život ovisi o tome.)

    na najplitkiji narativ koji je Hollywood ikada izbacio, a to je Robin Hood, obećao sam si da ću biti zaista oprezan s filmovima ovog, žalosno je reći nakon njegovog opusa, potrošenog filmaša, koji zaista više nema ništa pametno za reći.

    (Teške riječi. Ovako nešto kazati za Ridleyja Scotta je nečuveno. Ako je netko potrošen i više nema što za reći onda to sigurno nije redatelj koji nam je podario neke od najvećih filmova svih vremena.)

    Sindrom od kojeg ovaj filmić pati, kao i većina sličnih hollywodskih besmislica, je nerazvijenost. Meni je osobno upravo ta očigledna nerazvijenost koja se očitovala u projektu bila glavna prepreka ideji da će Prometej biti veličanstven.

    (To nam govori stručnjak iz svog ličnog iskustva koji je snimio brojne filmove u svojoj karijeri tako da na prvu zna hoće li nešto biti dobro ili neće.Namiguje)

    Osrednji SF akcić s lošim glumcima

    (Mislim da se slobodno može reći da je ovo osrednja kritika lošeg 'kritičara'.)

    Tko visoko leti nisko pada, a Prometej je svoj cilj promašio na maestralnoj razini. Prometej je film koji se na proziran način dodvorava obožavateljima Aliena, ne priča apsolutno nikakvu priču osim one koja nam je znana na početku: Oni idu daleko i tamo će ih pobiti alieni. 3D iskustvo je samo doprinijelo razočarenju.

         Očito danas svatko može biti kritičar, književnik, pisac i pisati nebuloze. Kritika bi trebala biti objektivna, te iznositi i dobre i loše strane filma, a zaključak prepustiti čitatelju. Ovaj 'kritičar' ne čini ni jedno od toga. S druge strane, netko tko se bavi filmskom kritikom trebao bi ipak biti načitan i poznavati opću kulturu ili barem toliko obrazovan da prepozna simboliku i skrivena značenja djela, te ih kroz svoj osvrt podastrijeti čitateljima koji ih možda nisu primijetili. Kod ovog 'kritičara' svega toga nema, stoga ovaj tekst nije ništa drugo negoli nemušto, neobjektivno i neznalačko pljuvanje po filmu, njegovu redatelju i glumcima. Tekst g. Janka Matića nije nikakva filmska kritika. Tako nešto može napisati bilo tko. Za kraj gospodine Matiću upitao bih vas što vi uopće radite na filmskom portalu i zašto uopće pišete o filmovima kad ih ne volite? O filmovima bi trebali pisati ljudi koji ipak nešto znaju o filmu, vole filmove i svoj posao, te znaju napisati dobru kritiku kojom će čitatelje inspirirati da odu pogledati film i sami donesu svoj vlastiti sud!Cool

  • #52
    1 1

    postova:67
    shogun @ 8.10.2013. 17:07

    Slažem se sa svakom citiranom riječi g. Matića, možda nije bio objektivan, ali je sigurno rekao kako stvari stoje u tom filmu. Nije mi jasno auran, zar je tebi Prometej dobar film?!

  • #53
    1 0

    postova:67
    shogun @ 8.10.2013. 17:15

    Sve je rečeno..

  • #54
    2 3

    postova:2527
    bearfoot @ 8.10.2013. 19:48

    tko misli da je ovaj film dobar, njemu nema svrhe objašnjavati da je loš jer taj objašnjene ne bi razumio...kad bi razumio objašnjenje od samog početka bi znao da je film loš i objašnjenje ne bi bilo potrebno...možda su baš sf filmovi najpodložniji takvom stavu, takvom paradoksu...kako nekome objasniti da je Odiseja dobar, blago rečeno, film? kako uopće biti objektivan u ocjenjivanju takve vrste filmova? mogu li ja kao čovjek koji je od svoje 8 godine počeo sa Jules Vern-om, nakon 40 godina čitanja i gledanja sf-a biti objektivan prema sf-u?? kako objasniti da je ovaj film suprotan svemu što je prequel Aliena trebao biti a da to razumije "normalna" osoba?...tu su čak nebitni trivijalni likovi i njihovi besmisleni dijalozi i sukobi, smiješne kreature, smiješne i besmislene dileme  religioznog tipa o našem porijeklu, nebitna je tehnička izvedba, ovaj film samo je posljedica izgubljenog samopoštavanja autora, dakle prema sebi i svom dosadašnjem radu, a zatim i nepoštovanje spram publike i ljubitelja žanra gdje je Alien jedan od kamena temeljaca, e sad jesu li to posljedice njegovih godina ili nečeg drugog, ne znamo...vrijeme će kao i uvijek pokazati i dokazati vrijednost nekog djela ili ga prekriti zaboravom kao što će biti u ovom slučaju....

  • #55
    1 1

    postova:228
    atlantiday @ 15.11.2013. 20:33

    Film je čisti očaj. Čak i moji klinci koje diskretno pokušavam uvesti u svijet SF-a su zijevali, dremuckali ... smijali se na neuvjerljive scene sa krvožednim alienima i glupim astronautima - jad i bijeda. Imala sam velika očekivanja (jer već dugo nije snimljen odličan punokrvni SF, pa sam mislila da je Prometej The One), i razočarala se. I jedno gledanje bilo je previše.

  • #56
    1 0

    postova:1
    rfadljevic @ 16.11.2013. 17:15

    Puno sam više očekivala od njega.

1 2 3 4
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala