Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Gledali smo: Prometej
3D katastrofa potrošenog filmaša koji zaista više nema ništa pametnog za reći

Gledali smo: Prometej

1 2 3 4
  • #31
    3 2

    postova:405
    karakteran @ 21.6.2012. 17:21

    čuj stari ak ćeš djelit trojke onda ti to nije 5/10 neg recimo 6,5/10. meni je svejedno, al zbog daljnjeg razumijevanja mislim da je potrebno usuglasit mjernu jedinicu Namiguje

  • #32
    1 0

    postova:167
    apex @ 21.6.2012. 17:36
    da to se slažem..možda bi trebali svi uzimat ocjene do 10 jer je veći raspon al ono..kak vele ostali meni je svejedno :)
  • #33
    1 0

    postova:23
    ooft @ 22.6.2012. 2:10

    Nisam još pogledao film, ali očekujem 3/5....pokušaj recenzije neću komentirat!

  • #34
    4 2

    postova:2527
    bearfoot @ 21.9.2012. 19:26

    za mene je ovaj film jedno od največih razočaranja otkad gledam filmove, a tako se vjerujem osjeća svaki pravi ljubitelj sf-a, ili horror sf-a...što god...prizori i likovi pokradeni ne samo iz prijašnjih nastavaka već i iz nekih drugih, sasvim trivijalnih filmova, zbrzani i nesuvisli, neuvjerjivi i često groteskni u forsiranoj glumi pokušavajući dati svoj obol radnji koja od samog početka nije originalna i nova već prerađuje viđeno i poznato...umjesto da se na krilima originala i drugog dijela film uzdigne u zvijezde, slijedio je nastavke i strmopizdio se u podrum pun ostalog novopečenog sf smeća...nisam gledao u 3D, ali film je 4D katastrofa: glumački, scenaristički, s vremenskog aspekta i još je k tome promašena ciljna dobna skupina...sve drugo mogu shvatiti, ali ovo zadnje ne....dobre glumačke izvedbe anulirane su amaterizmom s druge strane...radnja je stara u novom ruhu....budžet je sigurno bio više nego dovoljan da se film prilagodi vremenu prije radnje originala, u smislu korištene tehnologije, a da to izgleda dobro...očigledno je za sve to trebalo više vremena, i više truda, i više volje i više ljubavi i više obzira prema generaciji kojoj je Alien I i II referenca dobrog žanrovskog filma...

    naravno da sam očekivao puno od filma, imao sam za to dobre razloge...ali cijelo vrijeme filma motalo mi se po glavi kako ću se morati složiti s kritičarem sa portala...teška srca...ali čovjek je bio blag, a i ja sam blag...tuga pregolema....

  • #35
    2 3

    postova:1
    jokazep @ 6.10.2012. 20:41

    film je loš i dosadan 5/10

  • #36
    1 2

    postova:1474
    buffalobill @ 7.10.2012. 10:06

    i ja sam ga gledao,i naprosto zaboravio,potisnut negdje u junk pretinac u glavi

  • #37
    2 5

    postova:4
    igor hirjovati @ 9.10.2012. 20:23

    Ovo je jedan od onih  članaka koje bi očekivao od nadaleko poznatih INDEX novinara ili eventualno T. Židaka , ali s ovim Janko Matić dolazi na prvo mjesto ''pametnih'' , koji je je toliko iziritirao da sam se morao registrirati da bi napisao. (Prvi put u životu!!)

    1. Priča je dobro osmišljena i izvrsno popračena sa vizualnim efektima. Mislim da me od Avatara nije tako očarala okolina. 

    2. Radnja niti je dosadna niti predvidljiva. Neznam kako i može biti kad malo malo netko umre od faking aliena :D

    3. Glumci dobri i gluma nije loša kao što ovaj pljuvač navodi.

    4. Sve dobro servirano. Nije da češ sutra imati neku želju pogledati opet ali možda nakon par godina svakako.

    5. Portal koji daje filmu Sveti ratnik 6/ 10 (epic fail i nikad prežaljenih cca 90 min) a Mamurluku 2 daje 3/10 zaslužuje da se izbriše iz historija i nikada vise ne pročita niti jedna filmska kritika jer iskreno vrijedite dreka ( govneta) .

    Pozz svima osim JM koji mi je upropastio popodne svojom preizfrustriranom kritikom i molim ga da se  prestane baviti ovim pozivom , a svakako može poslati molbu u index.hr jer su takvi ''stručnjaci'' tamo uvijek dobrodošli!

  • #38
    1 0

    postova:560
    crnisokol @ 9.10.2012. 21:05

    5. Portal koji daje filmu Sveti ratnik 6/ 10 (epic fail i nikad prežaljenih cca 90 min) a Mamurluku 2 daje 3/10 zaslužuje da se izbriše iz historija

    Sveti ratnik nisam gledao, ali Mamurluk 2, po mom mišljenju, i nije nešto pretjerano bolji od 3/10...

  • #39
    2 2

    postova:1474
    buffalobill @ 10.10.2012. 20:46

    igore ,da nisi ti gledao neki drugi film ? ne da ga neću ponovno gledati,ja sam ga doslovno zaboravio..

  • #40
    5 1

    postova:23
    kodza @ 18.10.2012. 14:11

    Pocetak filma je stvarno vizuelno odlican ,sa maestralnom fotografijom (snimano negde na Islandu).

    Medjutim kao sto je napisano u recenziji prica je konfuzna,likovi nedoreceni,nepotrebni, naivni, , a akcija na kraju preterana (glavna akterka posle operacije gde joj je ceo stomak presecen pa zasiven na pola,trci,skace ,leti ...).

    Pitanja nakon filma milion ,po principu " sta je autor hteo da kaze" ,ali na njih nema odgovora.

    A sto se tice Scotta , covek je napravio bar dva remek dela i to je vise nego dovoljno za jednog smrtnika.

  • #41
    2 1

    postova:2
    dule dulakis @ 20.10.2012. 21:55

    sranje!

  • #42
    2 2

    postova:72
    lizistrata @ 28.10.2012. 10:51

    Kao nekome tko je jako dobro upoznat sa SF žanrom te mi je i jedan od najdražih i pratim ga od samih početaka ovaj film je bio najveće razočaranje u dugo vremena.
    Da je radnja toliko trivijalna,  nedorečena, spuštena na razinu osnovnoškolskog gledatelja koji nema pojma ni o čemu, a ovdje je samo da zadivi, dok svejedno drži ocjenu 7.3 na IMDB-u mi je neshvatljivo.
    A da ne govorim o nelogičnostima, Scottovom skakanju samome sebi u usta (pa čak i usred samog filma ne gledajući Prometheusa kao dio Alien franšize), likovima čija je karkterizacija na razini B-filmova iz 80-ih, jer ne znam s čime ih uopće mogu usporediti, sitnicama koje bodu u oko i popunjavanjem rupa u radnji bez ikakvog objašnjenja.
    Meni je sasvim jasno što je autor htio reći;  problem je em što to nije znao lijepo upakirati, em što je rekao glupost ovim filmom.
    Za ljude koji poštuju logiku i dosljednost u filmovima, ovaj film nije. A ako vam je do filma s lijepim scenama i za mozak na pašu,a inače niste neki ljubitelj ni poznavatelj žanra, možda..
    Evidentno je propaganda napravila svoje. Nekako sam uvjerena da kada ne bismo znali tko je redatelj, i kada ne bi bilo toliko reklame, bilo bi puno manje pozitivnih kritika.

    Ocjena: 3/10, i to ne znam zbog čega uopće trojka.. Valjda jer je uspio dobiti Charlize u film (čija izvedba i lik nisu vrijedni spomena, ali hej, barem lijepo izgleda) i snimiti par lijepih kadrova. Katastrofa.

    p.s. Ridley Scott  je  Alienom uspio napraviti nešto što vjerojatno više nikada neće i tu trebao stati. Sva 4 filma sve je imalo smisla, osobno sam imala predavanje o fiziologiji Aliena, povijest Space Jockeya i sve je savršeno bilo na mjestu, a ovime je, ako se gleda kroz franšizu, bacio u vodu sve što je ikada rekao i, s tog gledišta, film je još više razočaravajuć.

  • #43
    1 1

    postova:1
    domagoj mitrović @ 17.11.2012. 10:21

    Isprve se kritika čini oštra i pomalo subjektivna, no složio bih se sa svime napisanim. Idioti koji uzimaju zaradu filma i gledanost kao kriterij za kvalitetu i misle kako se svaki novi film dočekuje na nož i da kritičari jedva čekaju poljuvati nešto što se njima sviđa, neka nastave sa svojim bijednim filmskim repertoarom od jednog blockbustera mjesečno i iščekivanja Avatara 2, a neka komentiranje ostave osobama kojima film predstavlja nešto više od trenutne zabave sa društvom. Malo elokventniji hipsteri koji se ne slažu sa ovom kritikom a ne mogu se oteti dojmu da im se film svidio nikada neće shvatiti zašto je ovaj film promašaj. Naravno da ovaj film budi nekakvo očekivanje, u suprotnom se ne bi reklamirao iza legendarne franšize. Oprostite, ali ako promidžba igra na tu kartu onda mora uzeti u obzir hordu obožavatelja i razloge zašto je ta franšiza bila uspješna. Ako film nije po standardu cijele franšize, jebiga, očekuj primjerenu reakciju od ljudi koji su toj franšizi donijeli legendaran status. Alien nije samo imao velik utjecaj na SF žanr, imao je utjecaj na cijelu filmsku UMJETNOST u to vrijeme, toliko je bio moćan, i razlozi zbog kojih je Alien kultni film su isti razlozi zbog kojih je Prometheus sranje. Što očekivati od današnjih filmova? Naša očekivanja ne mijenjaju činjenicu da su većina sranje, i nemojte se ljutiti ako netko vam netko to natukne.

  • #44
    0 1

    postova:186
    boatenga @ 11.12.2012. 19:07

    Moram ostaviti i drugi komentar ovdje, nakon prvog..

    Naslovna kritika uopće nije preuzetna..Autor je vrlo dobro razložio razloge..

    Samo jednu stvar iz filma ću komentirati, a to je glavna uloga, gospodična Rapace: totalni promašaj..

    Među ostalima..

  • #45
    1 1

    postova:256
    karter @ 18.12.2012. 21:49

    zanimljvo kako čovjek u karijeri dođe od fenomalnog aliena i blade runnera do ovakvog smiješnog nekog sf hororčića koji je kao preinteligentan za nas obične smrtnike

1 2 3 4
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala