Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Američke televizijske mreže ne žele Google TV
Model koji nudi Google nije baš sjeo američkim tv moćnicima koji su zabrinuti zbog mogućeg pada gledanosti

Američke televizijske mreže ne žele Google TV

Google ima poteškoća s privlačenjem američkih tv kuća u njihov bučno najavljivan projekt Google TV s kojim će pokušati pridobiti novu publiku, onu iz dnevne sobe, i uzeti dio od 70 milijardi dolara vrijednog kolača američkog tv tržišta. Glavne tv mreže vide googleov novi servis kao potencijalnu prijetnju njihovom poslu.

Google je u svibnju otkrio planove o svom tv servisu koji će omogućiti korisnicima da surfaju webom dok gledaju televiziju. Sustav pogonjen Android operativnim sustavom inicijalno će biti ugrađivan u tv uređaje i Blu-ray playere tvrtke Sony, a prvi takvi produkti očekuju se ove jeseni.

Što mi time dobivamo, pitaju se vlasnici tv sadržaja

The Wall Street Journal objavio je kako su se Googleovci nedavno susreli s predstavnicima najvažnijih američkih tv mreža, uključujući CBS, ABC, NBC i Fox, kako bi ih nagovorili na suradnju s Google TV-om. No izvori upoznati sa situacijom kažu da su vlasnici sadržaja ostali skeptični prema sposobnosti Googlea da kreira poslovni model koji će im u slučaju pristanka kompenzirati očekivani pad gledanosti.


Google želi nagovoriti mreže da im dozvole prikazivanje njihovog sadržaja na zahtjev te pristup njihovim tv vodičima i preporukama kako bi gledatelji mogli pretraživati programe i gledati povezane sadržaje, kao što su dodatne epizode ili informacije o glumcima.

Anthony Soohoo, potpredsjednik CBS Interactivea izjavio je kako je kompanija zainteresirana istražiti mogućnosti suradnje s "potencijalnim partnerima koji cijene njihov sadržaj". Međutim, dodao je i "kako je ključni korak u tome da im postane jasniji Googleov model i posljedice za vlasnike sadržaja kao što je CBS".

MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #9
    0 0
    gorlock gorlock @ 20.8.2010. 20:44
    Pa rekoh bez pretplate .
  • #8
    0 0
    jua jua @ 20.8.2010. 20:44

    ili smjestiš komp i tv u istu prostoriju i kad su reklame okreneš glavu i klikaš XD

  • #7
    0 0
    gordan gordan @ 20.8.2010. 20:36

    Za streaming video sadržaja dobre kvalitete (h264 + audio = 1000kb/s) prema 1000 istovremenih korisnika potreban je gigabitni link i flat bandwidth što bi koštalo nekih 10.000 kuna mjesečno. Za svakih dodatnih 1000 istovremenih korisnika još 10.000 kuna.

    S obzirom da to malo što se novaca za marketing u Hrvatskoj troši na internetu ide isključivo na prvih 5 portala ne znam točno kako bi se to financiralo čak i da se ovi s televizija najedu ludih gljiva i ustupe nam sadržaj besplatno.

    Tako da ti je moj savjet da si ubodeš tv karticu za 200 kuna i gledaš tv na kompu (as I do), pa kad krenu reklame fino otvoriš browser i na forum.

  • #6
    0 0
    gorlock gorlock @ 20.8.2010. 19:56

    Lova je velika u svakom slučaju.

    No jeste li Vi sa portala, možda razmišljali sklopiti ugovor sa nekim tv kućama, pa da lijepo možemo i tv pogledati na portalu uz sve druge mogućnosti, to bi bilo lijepo. 

    Recimo gledamo neki film na primjer Novoj tv - krenu reklame a mi na forum. 

    Ajde malo poradite na tome, samo bez pretplate naravno.

  • #5
    0 0
    mocca mocca @ 20.8.2010. 14:33

    imas pravo, definitivno. Mislila sam milijarda (nikako milijun), samo ne bilijarda. Sorry Gordo:) and thanks Magare:)

    (hvala to you too tanjice:)

Pogledaj sve komentare (9)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala