Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Premijere na Viasat kanalima
Na Viasat kanale stižu emisije "Tajne kineskog Zabranjenog grada", "Tajne piramida" i "Gradnja giganata"

Premijere na Viasat kanalima

Na Viasat kanalima ovog tjedna stiže nekoliko premijernih dokumentarnih serija.

U nedjelju, 24. prosinca u 20h na Viasat History stiže emisija Tajne kineskog Zabranjenog grada.

Vladavina cara dinastije Ming, Yung-loa, jedno je od izuzetnih razdoblja u dugoj povijesti Kine, dok je izgradnja Zabranjenog grada njegovo najveće postignuće.

Od stvaranja palače sve do njegove smrti, Kina je bila otvorena za nove ideje, kulture i običaje više nego ikada prije ili poslije tog razdoblja. No iako je bila otvorena za sva bogatstva svijeta, carska palača bila je zabranjena za narod. Iza njezinih zidova, desetine tisuća ljudi, uključujući i samog cara, živjele su poput prividnih zatvorenika.

Emisija Tajne kineskog Zabranjenog grada pripovijeda priču o stvaranju najneobičnije svjetske palače u kontekstu tog izvanrednog trenutka u kineskoj povijesti.

Od ponedjeljka, 25. prosinca u 20h s prikazivanjem kreće serija Tajne piramida na kanalu Viasat History.

Kako je točno izgrađena Keopsova piramida? Pitanje koje je stoljećima zbunjivalo arheologe. Danas nam niz nevjerojatnih novih otkrića napokon pomaže otključati najdublje tajne ovog golemog spomenika. Izgrađena je kao grobnica za moćnog faraona Kufa, no što je sve uključeno u izgradnju onoga što će tisućljećima biti najviša građevina na Zemlji? Kakav je bio život ljudi koji su svoj život posvetili njezinoj gradnji?

Pridružite se arheolozima koji dešifriraju dnevnik radnika na piramidi, star 4500 godina. Mogu li rekonstruirati drevni brod i otkriti tajnu o tome kako je izgrađena Velika piramida?

Od srijede, 27. prosinca u 21.45h na kanalu Viasat Explore se prikazuje Gradnja giganata.

Serija Gradnja giganata pokazuju kako ključne tehnološke inovacije omogućuju izgradnju divovskih građevina. Snimke snimljene tijekom gradnje uz CGI otkrivaju proces gradnje s zapanjujućim detaljima.

Od najdužih svjetskih tunela i najnaprednijih nebodera, do najprometnijih podzemnih željeznica i najvećih ratnih brodova, ova nam serija otkriva nevjerojatne inovacije, koje su pomogle izgradnju superstruktura koje su oborile sve rekorde, te iznose na vidjelo tajne koje otkrivaju kako funkcioniraju.

Premijerna epizoda prikazuje stvaranje novog Mercedes-Benz stadiona od 71 000 sjedala u Atlanti. Stadion od 1,4 milijarde dolara smatra se arhitektonskim čudom zbog svoje krovne osovine s osam kugli. Ostale epizode uključuju pregled masivnog novog broda koji broji više od 7.000 putnika i članova posade; nova vodena brana u Veneciji dizajnirana kako bi spriječila drevni grad da potone u ocean; ambiciozan kružni sustav podzemne željeznice koji će se odvijati izravno ispod povijesne jezgre grada Kopenhagena; i najduži most na svijetu ikada izgrađen u Arktičkom krugu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala