Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Drugi svjetski rat - Žene na prvoj crti bojišnice
Viasat History donosi novu dokumentarnu seriju posvećenu junaštvu i hrabrosti žena tijekom Drugog svjetskog rata

Drugi svjetski rat - Žene na prvoj crti bojišnice

Foto: Viasat/Woodcut Media

Kao izraz zahvalnosti povodom Međunarodnog dana žena, Viasat History u ponedjeljak, 18. ožujka, u 21 sat, premijerno prikazuje zanimljivu trodijelnu dokumentarnu seriju Drugi svjetski rat: Žene na prvoj crti bojišnice. Ta revolucionarna serija donosi čudesne i često neispričane priče o junaštvu i hrabrosti žena tijekom Drugoga svjetskog rata. Naglašavajući čvrstoću i hrabrost žena, serija donosi dramatične arhivske snimke i nudi dirljiv uvid u živote žena koje su se borile na kopnu i u zraku te podnijele najveću žrtvu tijekom Drugoga svjetskog rata.

Od pilotskih kabina bombardera do neprijateljskih linija te su žene prkosile društvenim normama i razbijale stereotipe. U tri epizode poletite zajedno s neustrašivim pilotkinjama koje su krstarile opasnim nebom, dostavljale potrebne namirnice i pribavljale obavještajne podatke, dok su istodobno bile pod žestokom neprijateljskom vatrom.

Pridružite se prikrivenim novinarkama koje su odlazile duboko u okupirana područja, riskirajući svoje živote kako bi razotkrile istinu i ojačale pokret otpora. Svjedočite hrabrosti odvažnih gerilki koje su sabotirale vojne operacije i remetile protivničke planove, zadajući snažne udarce neprijateljima slobode. I otkrijte tajne lukavih špijunki koje su se infiltrirale u neprijateljske redove, razbijale šifre i dostavljale ključne obavještajne podatke koji su preokrenuli tijek bitaka.

Prkoseći društvenim normama, nadvladavajući predrasude, a često i nadmašujući svoje muške kolege, te su hrabre žene bile u prvim redovima i stvarale povijest svojom izuzetnom hrabrošću i odlučnošću. Drugi svjetski rat: Žene na prvoj crti bojišnice odaje počast snazi i čvrstoći tih žena, ilustrirajući njihovu nepokolebljivu predanost domovinama i njihovim ciljevima tijekom jednog od najtežih razdoblja u povijesti.

Drugi svjetski rat: Žene na prvoj crti bojišnice, dokumentarna serija koju Viasat History premijerno emitira u srednjoj i istočnoj Europi u ponedjeljak, 18. ožujka u 21 sat, više je od pukog povijesnog zapisa; to je snažno svjedočanstvo o ljudskom duhu, ovaj put prikazano s perspektive žena koje su ga utjelovile.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala