Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dugoočekivana serija Maigret premijerno na programu Epic Drama
Slavni glumac Rowan Atkinson glumi Maigreta, legendarnog detektiva iz djela Georgesa Simenona

Dugoočekivana serija "Maigret" premijerno na programu Epic Drama

Ovog ožujka, dugoočekivanu kriminalističku TV dramu smještenu u 1950-e godine Maigret, snimljenu po djelima belgijskog pisca Georgesa Simenona, premijerno će u srednjoj i istočnoj Europi prikazati program Epic Drama.

S jedinstvenim Rowanom Atkinsonom kao briljantnim, ali i zagonetnim glavnim inspektorom Julesom Maigretom u ulozi koja demonstrira njegovu glumačku svestranost, očekuje se da će ova prva sezona osvojiti publiku svojim zanimljivim pričama, intrigantnim likovima i dojmljivom fotografijom. Dvije dugometražne epizode, koje možete pogledati 28. ožujka i 4. travnja u 21:50 sati, vratit će ljubitelje krimića u Pariz 1950-ih godina kako bi raspleli mnoštvo zamršenih misterija koje zahtijevaju Maigretove britke istraživačke vještine.

Serijski ubojica vreba ulicama mračnog kriminalnog svijeta pariškog Montmartrea 1950-ih godina. Pet je žena već mrtvo, a ljudi se boje izaći iz kuća nakon što padne mrak. Novine su prepune nagađanja. A glavni inspektor Maigret nema tragova i pod velikim je pritiskom... Tako započinje epizoda Maigret postavlja zamku, prvi dio ove intrigantne kriminalističke drame. To je priča u kojoj detektiv riskira sve – svoju karijeru, svoj ugled, pa čak i živote svojih kolega – kako bi pronašao krivca. Druga epizoda, Maigretov mrtvac, bavi se ubojstvom kockara povezanog s brutalnom čehoslovačkom bandom čiji članovi pljačkaju i ubijaju bogate Parižane.

Atkinsonov portret Maigreta odmak je od njegovih legendarnih komičnih uloga u Gospodinu Beanu i Crnoj guji. Maigret je stoički metodičan detektiv s nepokolebljivom predanošću pravdi. Atkinson u svoju ulogu unosi smireni intenzitet, vješto se snalazeći u složenosti Maigretova lika i dočaravajući ono najvažnije u omiljenom detektivu iz romana Georgesa Simenona.

U prvoj sezoni glume i Shaun Dingwall, Leo Staar, Lucy Cohu, Aidan McArdle, David Dawson, Fiona Shaw i Rebecca Night.

Romani o Maigretu poznati su po svojoj psihološkoj dubini, složenim zapletima i liku samog Julesa Maigreta — metodičnog i intuitivnog detektiva koji se vješto snalazi u složenostima ljudskog ponašanja i rješava zločine. George Simenon, jedan od najpopularnijih pisaca 20. stoljeća, napisao je ukupno 75 romana i 28 kratkih priča o tom legendarnom francuskom detektivu.

Prvi roman s Maigretom, Pietr Letonac, objavljen je 1931. godine, a serija je nastavila osvajati čitatelje svojim atmosferičnim i kompleksnim kriminalističkim pričama sve do posljednjeg Simenonova romana s Maigretom, Maigret i gospodin Charles, objavljenog 1972. godine.

Maigret će gledatelje odvesti na uzbudljivo putovanje u svijet zločina i intriga, a možete ga pogledati diljem srednje i istočne Europe samo na programu Epic Drama, od 28. ožujka u 21:50 sati.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala