Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

knjige.

1 2 3 4 5
  • #61
    0 1

    postova:203
    franorobert @ 25.10.2013. 20:12
    Preporuke: Sto godina samoće, Gabriel Garcia Marquez; Krik i bijes, William Faulkner; Svjetionik, Virginia Woolf :)
  • #62
    1 2

    postova:311
    auran @ 27.10.2013. 12:10

         A sad par ozbiljnijih knjiga pisca F. Williama Engdahla: Stoljeće rata; Stoljeće rata 2; Mitovi, laži i ratovi za naftu, te Sjeme uništenja! Ove knjige će vam promijeniti pogled na svijet i događaje koji se odvijaju oko nas. Preporučam!

  • #63
    0 0

    postova:507
    pandaboy @ 12.12.2013. 21:40

    Moram priznati da nisam čitao puno knjiga od Bukowskog, ali ako sam shvatio što tražiš...možda "Put nakraj noći" (ili "Putovanje nakraj noći" not sure) od Celinea. Ako sam failao preporukom, barem sam failao sa dobrom namjerom :P

  • #64
    1 0

    postova:514
    fox89 @ 13.12.2013. 9:17

    @rorschach i ja sam svojevremeno imao identičan problem Šuti i onda sam se okrenuo keroucu i burrougsu i bio sam i više nego zadovoljan Namiguje nije da su jako slični bukowskome koji je u svoje vrijeme bio unikatan sa svojim sirovim, a toliko jednostavnim i divnim stilom pisanja (neki bi rekli primitivnim i prostačkim, ali kako bi on rekao: ko njih j*be!) ali stvarno ih se isplati čitati. ima čak i nekih sličnosti, ali ne previše, ali eto, moje tople preporuke: jack kerouac i william burrougs. ako te bude interesiralo, možda ti je čak i najbolje krenuti sa njihovom zajedničkom knjigom: A nilski konji su se skuhali u svojim bazenima. Iz te knjige možeš vidjeti čiji stil pisanja ti se više sviđa pa onda tako kreni Osmijeh

    Nadam se da sam ti pomogao Osmijeh

    cheers.

  • #65
    0 0

    postova:8
    roger @ 13.12.2013. 13:34

    Preporučujem knjigu "Grad lopova", autora David Benioff.

  • #66
    0 0

    postova:200
    mary89 @ 5.2.2014. 0:20
    Ne ispustam iz ruku cijelu vecer knjigu Miracle in the Andes (Nando Parrado). Fascinirana sam snagom tih ljudi, procitala sam malo vise od 200 str., da ne moram sutra ustati u 6, nastavila bi dok ju ne procitam do kraja, ali jedva cekam doci sutra kuci i nastaviti gdje sam stala...
  • #67
    0 0

    postova:62
    mesrine @ 5.2.2014. 17:08

    Forrest Carter - MALO DRVO

    Irvin D. Yalom - Kad je Nietzche plakao

    Julio Cortazar - Kraj igre

    Jerzy Kosinski - Prisutnost

  • #68
    1 0

    postova:200
    mary89 @ 30.3.2014. 14:19

    Night Shift - Stephen King
    Nisam fan Kinga, knjizi me privukla pomisao da cak niti King ne moze kratku pricu uciniti dosadnom svojim opisima, a i poklon je koji je stajao dvije godine na polici, pa tak da je bilo vrijeme da se procita.
    Prosjecna knjiga, one dobre price sam prethodno vec poznavala (The Boogeyman, Children of the Corn, One for the Road), pozitivno iznenadjenje su bile price Sometimes They Come Back i The Man Who Loved Flowers, ostalo dosadno i predvidljivo.

    The Bad Seed, William March
    Jako zanimljiva novela, o maloj djevojcici Rhoda koja odrasta u bogatoj obitelji kao jedinica, umazena, otmjena i dok je drustvu starijih osoba s kojima lako nalazi zajednicke interese i za koje predstavlja dijete iz snova jako popularna, u drustvu vrsnjaka je cesto izolovana, a vrsnjaci je se cak pa i boje...
    Film sam pogledala prosle godine i tada sam nabavila knjigu, medjutim do sada nikako nije stigla na red da ju procitam. Kako sam znala pricu nije bilo vise te misticnosti, ali i dalje mi je bila zanimljiva i sokantna, a kraj je ionak drugaciji sto je svakako veliki plus. Likovi su jako zanimljivi, rekla bi savrseni za ovakvu pricu. Tajne malene djevojcice su sokantne, i ostavljaju bez rijeci. Velika preporuka

    In Cold Blood, Truman Capote
    Protresna istinita prica, iako sam s pricom bila poznata od ranije jer sam pogledala istoimeni film iz 1967. sokantano je sve to pa koliko god put se suocila s njom, jednak osjecaj izaziva. Odlican mi je stil pisanja, paralelno pracenje prica izaziva jos vecu zanimljivost i jednostavno se knjiga ne moze ispustiti iz ruku.

    Flicker, Theodore Roszak
    "Obavezna knjiga za sve filmofile..."
    Meni dovoljna preporuka da ju kupim. Medjutim, knjiga je pa moze se reci "Da Vinciev Code u filmskom stilu ", pun pretjerivanja, ponavljanja i ne zanimljivih "eroticnih" dijelova. Te iako sadrzi par zanimljivih cinjenica za fanove filmova, ipak nije uspjela zadrzati moju pozornost pa sam kraj knjige jedva docekala.

    Sleepers, Lorenzo Carcaterra
    Film je sigurno vec svima poznat, tko god ga je pogledao zna o kakvoj prici se radi. Knjiga je prekrasna, emocionalna, dirljiva, okrutno teska i cita se u jednom dahu.
    Ja sam i vise neg zadovoljna procitanim. Velika preporuka.

  • #69
    0 0

    postova:200
    mary89 @ 7.5.2014. 13:54

    Primal Fear, William Diehl

    Za one sto nisu pogledali film; Biskup je ubijen i sve cinjenice ukazuju na njegovog bivseg sticenika.
    Medjutim u toku istrage, advokat osumnjicenog dolazi do zapanjujucih dokaza...

    Film sam pogledala par put, i osim vrhunske glume Edwarda Nortona, fascinirao me je razvoj price, tak da sam morala procitati i knjigu. Knjiga ne nudi nista novo vezano za pricu, ima tu samo jedan zanimljiv detalj tj. prica iz Aaronove mladosti, ali u biti ekranizacija je bila poprilicno detaljna. Ali unatoc tome, uzivala sam citajuci knjigu, i nije bila dosadna iako sam pricu znala.

    Preporuka onima koji vole film, ali i onima sto ga nisu pogledali, uzivat ce u vrhunskom crime/thrilleru.

  • #70
    1 0

    postova:200
    mary89 @ 30.6.2014. 20:24
    Summer of Night, Dan Simmons Dva mjeseca sam se mucila s ovom knjigom i danas sam ju napokon zavrsila. Imam problem s filmovima, serijama i knjigama u kojima su djeca glavni likovi koji zive zivote, ili u ovom slucaju imaju sposobnosti i znanje odraslih, a kada sve to jos zacini i ovakav kraj prepun americkih kliseja, tada je to za mene samo gubljenje vremena. Ali unatoc tome lijepo napisana teen tj. djecija horror prica koju od srca preporucujem svima do 14 godina kao ljetnu lektiru.
  • #71
    3 0

    postova:1130
    mario @ 1.7.2014. 0:04

    Evo i od mene jedna nova preporuka da mary sama ne piše :D

    The Ocean at the End of the Lane - Neil Gaiman

    Pročitao sam je kad je izašla i sad je krenuo opet čitati. Jednostavno je ne mogu dovoljno nahvaliti... već znam da će kasnije slijediti i treće i četvrto čitanje... jedna od onih knjiga koje ti se jednostavno uvuku pod kožu i stalno im se moraš vraćati. Čak i nije duga, nema ni 200 stranica, tako da se može pročitati u jednom danu.

    U priči pratimo muškarca koji posjećuje rodno mjesto i pri tom se prisjeća neobičnih događaja koji su se odvijali dok je imao sedam godina. Magija, drevnih Bogovi, mašta i moć priča.

    Našao sam jedan opis koji savršeno paše: There is truth here, and beauty, and joy, and a sad, sweet melancholy that moves through my chest like distant thunder.

    Na trenutke me atmosfera podjeća na Kingovu "Stand by Me", gorkoslatka priča o odrastanju začinjena tipičnom Gaimanovom magijom. 

    Must read 10/10... two thumbs up.

  • #72
    1 0

    postova:228
    atlantiday @ 19.1.2018. 20:37

    Tek sam večeras naišla na ovaj forum, a knjige su mi ljubav broj jedan, pa ću i ja o svojim omiljenima...

    Sto godina samoće - Marquez (znam, kliše, kliše) , ali jednostavno savršena. Svaka rečenica, svaka stranica, svako poglavlje je jedinstveno i neponovljivo napisano. Ovo je vrh lijepe književnosti.

    Skoro sve od  Carlos Ruiz Zafóna - volim njegov stil pisanja. Lijepo, sanjivo, elegantno, melankolično, drugačije... uvijek pogledam u knjižnici postoji li nešto novo od njega.

    Nil Gaiman - fenomenalan - sve pročitala objavljeno na hrvatskom jeziku, ali vrh mi je knjiga NIla Gaimana i Terry Pratchera - Neka bude svjetlost -kao i knjiga  Ruperta Morgana - Dobri predznaci   doduše, ubačeno je dosta prostačena, ali usprkos tome, smijala sam se kao luda. 

    To su mi ujedno dvije najsmješnije i najopičenije knjige koje sam pročitala.nasmijala sam se do suza,  

    Patric Rothfuss - žudno iščekujem posljednju iz njegove triologije, premda sam pročitala da fanovi polako šize, jer je navodno već trebala izaći. Fenomenalno napisano (žanr, fantastika)

    Volim i Stephena Kinga , on mi je onako za relaksaciju, meni osobno najbolji u svom žanru.

    .Murakami - mislim da sam sve pročitala od njega i sada je došlo do laganog zasićenja. Inače, topla preporuka. Čovjek piše odlično

    U SF-u mi je nekako najviše legla Buyold.

    Majstor i Margarita Bulgakov  - odličan roman, ali ovdje su već napisane sve pohvale o ovom romanu.

    Stjepan Lice - malo poznat, autor raznih priča uglavnom vjerske tematike, meni jako drag.

    Poezija - sve od Enesa Kiševića - naprosto obožavam sve što ovaj čovjek napiše.

    Ne mogu se dalje sjetiti... kad naiđe...

    Usput, ovo bi bio moj književni ukus, pa ako netko ima nešto za preporučiti... Više ne znam što bih čitala...

  • #73
    1 0

    postova:1130
    mario @ 19.1.2018. 22:22

    Obrnula si N.G. i T.P. sa Rupertom :D Njih dvojica su napisali Dobre predznake a Rupert Neka bude svjetlost.  Sa njihovim knjigama ne možeš falit i Pratchett i Gaiman su 5/5 a dosta toga je prevedeno na hrvatski.

    Što se tiče Rothfussa slažem se, fantastičan pisac ali kako si napisala, ljudi se već lagano pjene jer pati od Martin-sindroma, od zadnje knjige jer prošlo skoro 8 godina.  Ako voliš takav fantasy možda ti se svidi i Brandom Sanderson, ima materijala za čitati sljedećih deset godina jer ne staje sa pisanjem.

    A ako voliš S.Kinga onda baci oko i na knjige njegovog sina koji piše pod pseudonimom Joe Hill. Isto hororci.

  • #74
    0 0

    postova:228
    atlantiday @ 21.1.2018. 14:12

    Hvala puno, probat ću sa Sandersonom, pa javiti dojmove:).. Ma znam tko je što napisao, ali kada sam poslala komentar, sve mi se zbrčkalo (valjda zbog boldanja), pa sam morala copy/paste i ponovo urediti post, u toj zbrci, sigurno se nešto izmiješalo. Nisam znala da Kingov sin piše... nadam se da je barem u rangu s ocem (i to ću provjeriti:)

    A ovo s Rothfussom nisam znala... hm, knjige su toliko dobro napisane da ih je teško ispustiti iz ruku.

1 2 3 4 5
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala