Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Liga prvaka

1 2 3 4 5 6
  • #46
    5 0

    postova:71
    lily7 @ 7.11.2013. 17:53

    @franz88

    Uzeo si mi riječ iz usta, taman ja krenula komentirati, kad ono okrenem zadnju stranu topic-a i vidim da si me pretekao i već sve to lijepo sročio, te još sve začinio slikom Del Piera i Nedveda, obožavala sam ih back in the day... 

    Anyhoo, potpuno se slažem da postoji nekakva primjetna dominacija određenih europskih liga u određeno vrijeme, tako da smatram da su bilo kakve generalizacije o vječnoj i nepromjenjivoj nadmoći jedne lige nemoguće, sve se u nogometu dakle svodi na subjektivno mišljenje, tko nešto više voli. Također shvaćam da talijanska liga nije kod svih omiljena, prvenstveno zbog njihovog poznatog, i nekima dosadnog, catenaccio-a, ali opet nitko ne može baš objektivno osporiti ni njihove zasluge, Talijani su žarili i palili Europom prije desetak godina, a meni je i dalje ono finale Juventusa i Milana iz 2003. jedno od najdražih koje sam gledala...

  • #47
    3 0

    postova:256
    karter @ 7.11.2013. 18:17

    MIslim ja sam isto pogotovo u to vrijeme bio fan talijanskog nogometa, ali kako ti to finale može biti jedno od najdražih. Pa u 120 minuta 2 šanse ukupno nisu na utakmici bile, jedna prava šahovska igra ancellotija i lippija. Istina bilo je tu nekog talijanskog šarma i nepredvidljivosti, ali opet kvalitetom prikazanog slabo finale. Meni su nezaboravna finala npr. manchestera i bayerna, reala i leverkusena, tragično finale milana i liverpoola s najvećim preokretom ikada, ali i osveta milana par sezona kasnije, iz jedne šanse 2 gola inzaghija.

  • #48
    5 0

    postova:200
    mary89 @ 7.11.2013. 19:00
    I ja sam obozavala Seriu A u tom vremenu. Sezonu 2003/2004 sam opsesivno pratila, obozavala sam Romu, tj. Tottia :-D i Milan (Nesta) ali i Juventus iz nogometnih razloga ;-)
  • #49
    5 0

    postova:260
    franz88 @ 7.11.2013. 19:16

    Fala Lilly7 ; )

    no zanima me Vase misljenje -forumasa -  u svezi ovog takodjer!

     - Biti Lionel Messi u danasnjem nogometu i nogometu u vrijeme kad je na terenu frcalo od imena sa svih strana i talenata nije isto, iste su nagrade i priznanja, no nije bilo isto zabiti Raulu - Spanjolska, gol ili Messiju... Raul, je jos uvijek bolji po ucinku na ljestvici no Messi nema izazivace ili taj otpor drugih talenata na terenu,kak su oni imali, neznam kak da pojednostavim ono kaj mislim...nadam se da kuzite bit?! i dali se slazete ili sam pretjerao po Vasem misljenju?!

    ..ako bi nekog meni posebno dragog nogometasa morao izdvojiti od pregrst drugih moj izbor bi bio ova napadacka Legenda R I V A L D O, nek se ne uvrijede Ronaldo, Romario, Batistuta, Del Mama Piero, Alan Sherer, Owen, Ibrahim Ba, Tresegoal, Raul, Klinsman, i drugi no evo.. Rivaldo

    Rivaldo odlican dribler, tehnicar s loptom, odlicno postavljanje u terenu, udarci "neobranjivi" siloviti, podmukli, i nekaj kaj je napravio kaj neznam tko je s pocetka 16 terca skaricama zabio tada najboljem vrataru svijeta Zubizareti - Spanjolska goal!

  • #50
    3 1

    postova:311
    auran @ 7.11.2013. 20:07

         Kužim što misliš Franz! Slažem se u potpunosti. Kad se samo pogleda koji su to majstori nekoć kročili nogometnim travnjacima i usporedi ih se s današnjim igračima, jedino možemo konstatirati da je današnji stil igre baziran isključivo na strategiji i taktici ubio maštovitost koja je krasila nekadašnje igrače, a ove današnje pretvorila u vojnike što bez pogovora izvršavaju trenerove zamisli.

         Nema više one želje da se gledatelje očara neočekivanim potezima, niti se razmišlja da igra bude atraktivna i lijepa, već se sve svodi samo na rezultat i što veći broj golova kako bi se time zamaskirao manjak kreativnosti igrača. S druge strane klubovi i proizvode 'specijalizirane' igrače koji mogu i znaju igrati samo na jednoj poziciji, te da budu dio stroja, a ne samosvjesni pojedinci što svojim umijećem oduševljavaju navijače. Razlog tomu je novac, a novac danas donose samo efikasnost i titule. Za ljepotu nogometne igre kakva je bila nekad danas više nema mjesta na nogometnim travnjacima. Upravo zbog toga što odskaču od ostalih nogometaša, te svojim majstorijama, vještinama, nepredvidljivošću, maštom i nadmoćnošću očaravaju nogometne zaljubljenike, CR7, Messi, Ibrahimović i Bale jedini su koje danas s punim pravom možemo zvati majstorima. Baš zbog toga što nemaju konkurencije, njihova je cijena toliko astronomska. Nekoć je svaki klub imao bar jednog majstora, danas ih imaju samo Real Madrid, Barcelona i PSG jer ih jedini mogu platiti.

         Što se tiče finala Lige prvaka, najdraže mi je ono između Ajaxa i Milana u kojem je pobijedio Ajax golom meni jednog od njajboljih napdača ikad Patricka Kluiverta.

     

         Igrači kojima sam se nekoć divio su: Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp, Rivaldo, Frank i Ronald De Boer, Clarence Seedorf, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Aljoša Asanović, Davor Šuker, Mario Stanić, Fernando Morientes, Raul, David Seaman, Shearer, Maldini, Del Piero, Angelo Peruzzi, Roberto Baggio, Ronaldo, Phillip Cocu, Alen Bokšić, Zinedine Zidane, Vitor Baia, Luis Enrique, Van der Sar, Nedved, Poborski, Andreas Kopke, Oliver Kahn, Peter Schmaichel, Chillavert, Cantona, Roberto Carlos, Luis Figo, Mateja Kežman... 

         A najbolji izvođači slobodnih udaraca su mi bez premca bili: Rivaldo, Juninho, Beckham, Roberto Carlos, Siniša Mihailović, Prosinečki, Srna i Ronaldinho. 

  • #51
    1 0

    postova:416
    taurus @ 7.11.2013. 20:56

    Igrač vrijedi onoliko koliko je neki klub spreman platiti za njega,zar stvarno neko može reći da je 100m eura realna cijena za Bale-a (u ovim vremenima finansijske krize naročito,Španija je jedna od najpogođenijih zemalja tom krizom)?Treba pohvaliti klubove koji proizvode igrače prije ovih koji ih u većini slučajeva samo kupuju,prvenstveno Borussia Dortmund,Ajax ako govorimo o većim pa dosta timova iz Francuske lige.Apsolutno se ne slažem da danas nema više majstora osim ove trojke gore,tu su Xavi,Iniesta,Pirlo,Hazard,Falcao,Cavani,Ribery,Schweinsteger,samo što oni nisu toliko izreklamirani kao pojedini ali opet sve je to stvar nogometnog ukusa a o tome se ne raspravlja.Što se tiše dominacije pojedinih liga,to je ciklična pojava i ne možemo ni tu generalizirati.

  • #52
    4 0

    postova:242
    rosinante @ 7.11.2013. 20:57

    nekako u zadnje vrijeme sve manje i manje pratim nogometna zbivanja..imam dojam da je nogomet izgubio onu svoju draž ulaskom kapitalista kako u nogomet tako i u sve druge sfere života, a jedna od kojih je i filmska industrija..malo kad pogledam unatrag, zadnjih desetak godina, nogomet i film imaju jednu sličnost..sve postaje marketing..sve se pokušava prodati za velike novce..filmovi počeli zarađivati preko milijardu dolara, igrači se počeli prodavati za preko 100 milijuna dolara..

    sjećam se vremena dok su terenima trčkarali karakteri, dok danas trčkaraju karikature i primadone..prijenos talijanske lige nedjeljom navečer se nije propuštao..a da ne pričam o utakmicama Lige prvaka..još se danima pričalo o detaljima tih utakmica..

    bojim se da se ta vremena neće više vratiti..

  • #53
    3 0

    postova:371
    cala @ 7.11.2013. 21:08

    slažem se sa franzom,ja sam prije definitivno više pratio nogomet koji je bio daleko bolji nego danas(jedan dio tog razloga leži u tome što je hrt prije prenosio utakmice puno više nego danas),evo npr. liverpool je prije bilo gušt gledati dok danas nije to to,mislim da se previše toga vrti oko love i jako mi je žao zbog toga,ako bih trebao odabrati pojedince koji su bili fenomeni u nogometu to su

    -Zinedine Zidane,Ronaldinho,Ronaldo,Oliver Kahn,Jaap Stam,ali tu su još i Crespo,van Nistelrooy.Owen,Figo,Shevchenko,Batistuta,Thierry Henry,Trezeguet,del Piero,Raul....

  • #54
    2 0

    postova:200
    mary89 @ 7.11.2013. 21:20
    Sjeca se netko utakmice 1/8 LP 2005/2006 AC Milan- Bayern München? Ja tu utakmicu sigurno nikada necu zaboraviti, prekrasno nesto, ta mi je utakmica ostala najvise u sjecanju. Ne pratim nogomet vise, ne mogu se naviknuti na nove igrace, stil igre, dominantne klubove...
  • #55
    1 0

    postova:260
    franz88 @ 7.11.2013. 21:31

    .. svi ste u pravu i ima nes u tome, kaj ste napisali i to je ok!

    no zadrzao bi se na "Fenomenu" Nizozemske kako repke tako i klubova!

    bravo Aurane kaj si me potsjetio na Patricka Kluiverta - nema rijeci jednostavno talent i nogometna legenda u samom vrhu bas kao i Berkamp igracki vrlo slican stil Rivaldu!

    Nizozemska tih godina ili te generacije je imala najbolju Repku ikad u svojoj povijesti - oko toga se slaze dosta ljudi nadam se i Vi?! no rezultat velikih natjecanja je izostao! to mi je interesantno i nerazumljivo, Nizozemski stil igre na terenu je bio jedan od najegzoticnijih, napadacki vise od ostalih, bocna igra a najzasluzniji su Filip Cocu i Mark Overmars, sredina Seedorf i Davids ili Ronald De Boer, obrana Reiziger, Stam, De Boer Frank, Van Bronckhorts & Oijer, napad legende Kluivert i Berkamp, i isto tako fenomenalan napadac Van Hooijdonk...

    Ajax je nekad bio gigant nogometa te gotovo svi igraci Ajaxa su igrali za repku, dok nisu otisli igrati u druge klubove cim je automatski Ajax opao s utjecajem i igrom te nije se vratio vise na stare lovorike! PSV Eindhoven je takodjer bio postovanja vrijedan..

    no moje pitanje ili cuđenje i danas, kako s takovim igracima je izostao veliki rezultat na velikim finalima velikih natjecanja Reprezentacije! cak su od Hrvatske izgubili 2:1 - a onaj jedan za Nizozemsku je zabio Zenden a ne Kluivert ili Berkamp! .. a nisu samo jednom imali priliku na velikim natjecanjima nego vise puta!?

    naravno iduca generacija je napravila uspjeh toliko zeljan za Nizozemski nogomet.. slican problem je imala i Spanjolska! (Repka)

    forumasi - cekam Vas komentar!? kaj Vi mislite!

    p.s. dobra tekma Rijeka Lyon! ( negledam film De Nira - problem s antenom Smije se

  • #56
    1 0

    postova:311
    auran @ 7.11.2013. 21:38

        Ovo si jako lijepo napisao Rosinante! Potpisujem. Taurus, ima i danas tehničara i sjajnih igrača, no samo ova četiri koja sam naveo, po meni, uspijevaju povratiti onu nogometnu čaroliju kakva je nekoć postojala. Rosinante je lijepo napisao:

    rosinante @ 7.11.2013. 20:57

    ..imam dojam da je nogomet izgubio onu svoju draž ulaskom kapitalista kako u nogomet 

    sjećam se vremena dok su terenima trčkarali karakteri, dok danas trčkaraju karikature i primadone..prijenos talijanske lige nedjeljom navečer se nije propuštao..a da ne pričam o utakmicama Lige prvaka..još se danima pričalo o detaljima tih utakmica..

    bojim se da se ta vremena neće više vratiti..

         Nestalo je te čari koju je nogomet nekoć posjedovao. Nema više čarolije koja je oduševljavala navijače i gledatelje ispred malih ekrana. Nekoć smo entuzijastično na dugo i široko raspravljali o svakom potezu igrača, divili im se i nastojali ih imitirati, danas samo prokomentiramo rezultat i to je to. Sve se svelo samo na statistiku, tko je koga dobio i koliko su rekorda dostigli i prestigli Messi i CR7. Više nema priče o ljepoti igre i nadahnutim reakcijama. Barcelona je svojim tika-taka stilom igre nakratko bila ponudila nešto novo i drugačije u inače suhoparne utakmice kakve su danas, no i to se istrošilo. Nekoć sam oduševljeno pratio utakmice Lige prvaka, danas više nemam volje sjediti 90 minuta pred televizorom i gledati taktičko nadmudrivanje dva trenera i momčadi koje se kruto drže zadane šablone.

         Razmišljam i pokušavam se sjetiti finala Lige prvaka zadnjih pet godina, no ne mogu se sjetiti ničega po čemu bih ih pamtio. Znam da su je Chelsea i Barcelona osvojili, ali se ne sjećam da li je to bilo prije 2, 3 ili 4 godine. Bayern je osvojio zadnje finale pobijedivši Borussiu Dortmund i jedino čega se sjećam jest da je bila dobra utakmica s puno trke i prilika, ali ništa više od toga. Obožavao sam nogomet i dalje ga volim, ali ovo kako se danas igra ubija mi volju za gledanjem.Mršti se   

  • #57
    2 0

    postova:311
    auran @ 7.11.2013. 22:03

         Drago mi je da si spomenuo Nizozemsku! Obožavao sam Ajaxa i Nizozemsku reprezentaciju, te i dan danas navijam za nju, uz Hrvatsku naravno.Smije se Ni meni nikako nije bilo jasno da s najboljom postavom i igračima kalibra koje si spomenuo i naveo, nisu uspjeli osvojiti ni EP ni SP. Strašno mi ih je bilo žao jer se takav skup majstora na jednom mjestu rijetko vidi. Jednostavno nisu imali sreće, a zaslužili su kako igrama, tako i kvalitetom. Kolike su samo velike reprezentacije pobjeđivali kao od šale, ali do finala nikako nisu stizali. Utakmica između Hrvatske i Nizozemske za broncu na SP-u u Francuskoj 1998.g. bila je sraz po meni dva najbolja, najmaštovitija i najlegendarnija kolektiva igrača. Bilo bi najpravednije da se taj sraz odigrao u finalu.

         Čini mi se da je upravo to prvenstvo 1998.g. bilo zaokružilo jednu eru i označilo kraj nogometa koji se igrao srcem i dušom. Nakon te godine većina igračkih legendi je otišla u mirovinu, a kapitalizam željan samo profita ušetao u klubove i zagospodario. Ovo je era Abramovića, raznoraznih šeika, oligarha, bogataša i Mamića. Bitan je samo novac koji se vrti u igri, a igrači su postali samo potrošna roba s kojom se trguje i na kojoj se zarađuje. Pogledajte samo koliko se teških ozljeda i prijeloma nogu dogodilo na utakmicama u zadnjih 15 godina i koliko je nogometaša umrlo na terenu od zastoja srca. Mislim da nam to svima govori da je današnji nogomet miljama daleko od onoga što bi trebao da bude, a kakav je nekada bio.

         P.S. Drago mi je da i cure koje prate nogomet sudjeluju u raspravama i dijele svoja razmišljanja, sjećanja i dojmove.Osmijeh

  • #58
    2 0

    postova:71
    lily7 @ 7.11.2013. 22:18

    @karter

    Sorry, krivo si me razumio, my bad, Juventus-Milan sam nazvala jednim od NAJDRAŽIH finala jer se sjećam da sam za vrijeme te utakmice bila najviše "uživljena", oliti "emotionally invested", pardon my French - u to vrijeme sam obožavala i Juve i Rossonere, tako da mi je ta utakmica bila bliska srcu. Ali nikako ne tvrdim da je to bilo jedno od NAJBOLJIH finala, dapače, slažem se s tobom, do penala je utakmica objektivno bila dosadna, ali eto, penali su to nadoknadili i skratili mi život za par godina, good all times... :D

    I kad svi sad nabrajate najdraže igrače, evo i nekoliko koje ću ja uvijek pamtiti: Zidane, Rivaldo, Ševčenko, Nedved, Seedorf, Henry, van Nistelrooy, Solskjaer, Giggs...

  • #59
    1 0

    postova:416
    taurus @ 7.11.2013. 22:26

    I meni je to finale 2003 uzelo dosta živaca iz očitih razloga,odlična taktička utakmica,da je bio Nedved ko zna šta bi bilo.

  • #60
    3 0

    postova:260
    franz88 @ 7.11.2013. 22:27

    ..slazem se Aurane, definitivno si u pravu!

    a rezultat cijelog tog deterministickog kaosa unutar nogometa u globalu je rezultat povecane nezainteresiranosti, negledljivosti, praznih tribina, financijskih problema vecine klubova, koji prezivljavaju preprodajom i drugim nekad nezamislivim akrobacijama, a nekad su bili giganti, cak vise ni repromaterijal dresovi ili nekaj drugo se ne prodaju kao prije, nekad flomasterom ako napises na majicu prezime igraca - Bierhoff, R.Carlos - mogao bi ju prodati, koliko je interes bio jak, pa problemi s navijacima (uvijek su bile trzavice no ..) ...

    pa ima jos jedna stavka - ako nisi clan danas neke udruge navijacke ko da nisi ni navijac "pravi" i to se kapitaliziralo, odnosno postalo kao nekakove politicke formacije da ne velim stranke!!

    i tu vidim nelogicnost ili neku vrstu problema u rukovođenju i disrazmjer s filozofijom nogometa, potrebe navijaca itd...pa i sporta u globalu!

    Kaj mislite o tome!?

1 2 3 4 5 6
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala