Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pacific Rim izgubio bitku!
Ovaj vikend za prvo mjesto na box officu borili su se dva nastavka, Gru i Starci, dok je "Bitka za Pacifik" neslavno propala

"Pacific Rim" izgubio bitku!

Prema brojkama na BoxOfficeMojo, film je u SAD-u zaradio samo 38 milijuna dolara dok je ostatak svijeta bio malo više raspoložen za film ovakve tematike (53 milijuna).

No, s ukupnom zaradom od 91 milijun dolara još nije došao do polovice budžeta koji je imao (190 milijuna, ne računajući silne reklame / marketing). SF se tako smjestio na treće mjesto ovaj vikend.

Na drugom mjestu smjestili su se Starci 2 sa zaradom od 42,5 milijuna dolara u SAD-u (u malom broju svjetskih kina su se počeli prikazivati, a tamo gdje jesu zaradili su 1,7 milijun dolara). Nastavak je ostvario bolju zaradu od prvog dijela Starci i drugi je film Adama Sandlera po zaradi u prvom vikendu prikazivanja u njegovoj 20-godišnjoj karijeri (prvi je Zatvorski krug, 47,6 milijuna). Spomenimo i kako je otvaranje mrvicu bolje prošlo nego za Mamurluk 3 koji je zaradio 41,7 milijun dolara.

Prvi je i dalje Gru na supertajnom zadatku koji je u 12 dana zaradio skoro 230 milijuna dolara u SAD-u, a u ostatku svijeta još 243 milijuna što je ukupno (473 milijuna dolara) 6 puta više od budžeta koji je imao.

Specijalne agentice dosad su zaradile 128 milijuna dolara diljem svijeta, a sviđa li se Hrvatima ova komedija vidjet ćemo već ovog četvrtka kad stiže i u naša kina. Čudovišta sa sveučilišta mogu biti zadovoljna sa zarađenih 474 milijuna zajedno sa Svjetskim ratom Z koji je zaradio 50 milijuna manje, odnosno 423 milijunaČovjek od čelika je u mjesec dana u cijelom svijetu zaradio skoro 620 milijuna dolara.

Za razliku od njih, Will Smith se ne može pohvaliti svojom SF avanturom Zemlja: Novi početak jer je zaradila samo 214 milijuna na budžetu od 130. Ipak, najvećim gubitnikom može se prozvati Misija: Bijela kuća koja je s prikazivanjem počela u sasvim krivo vrijeme jer je u mjesec dana ukupno zaradila samo 82 milijuna dolara na relativno visokom budžetu od 150 milijuna.

Nadolazeći 'vikend na box office-u' bit će dosta zanimljiv: stiže nam horor temeljen na istinitim događajima Prizivanje, akcijska SF avantura s Jeffom Bridgesom i Ryanom Reynoldsom R.I.P.D. i akcijska komedija RED 2 s izvrsnom glumačkom ekipom ( Bruce Willis, John Malkovich, Anthony Hopkins, Helen Mirren, Mary-Louise Parker) .

D.L. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    3 2
    karter karter @ 15.7.2013. 14:22

    Ovako zbilja cijenim del torovu viziju i režiju i predviđao sam ovakav rezultat pacific rima prije mjesec-dva na nekoj temi o tom filmu. Jednostavno glumačka ekipa nije dovoljno atraktivna a i tema je prava geekovska s tim da ni marketing nije bio bog zna što. Ali opet tvrdnja da je neslavno propao je prava senzacionalistička. Kritike su solidne i na imdbu i na RT, cijeni se stil filma što del toru nikad i nije bio problem iako je radnja poprilično jednostavna što se valjda moglo i očekivati, pa roboti se bore protiv čudovišta što tu ima biti komplicirano. Zarada je istina nevelika u SAD-u ali to je i bilo očekivano prognoze su išle do 50M u prvom vikendu, međutim zarada od preko 90 M u svijetu u prvom vikendu je sasvim solidna. DRuga stvar je što je u film ulupano 200M pa će trebati zaraditi barem 400 da se isplati. Sve u svemu ja ću ga ići pogledati jel mislim da i visokobudžetna karijera jednog odličnog redatelja ovisi o komercijalnom uspjehu ovog filma.

    I naravno: today we are cancelling the apocalypse.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala