Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Večer znanstvene fantastike na RTL-u!
Dva velika naslova SF-a posljednjih godina, cijenjenih redatelja J.J. Abramsa i Zacka Snydera, prikazat će se na RTL-u

Večer znanstvene fantastike na RTL-u!

Foto: RTL

Obožavatelji znanstvene-fantastike oduševit će se odabirom filmskih naslova koje će moći gledati 2. veljače na RTL Televiziji od 20 sati. Dva velika naslova SF-a posljednjih godina upravo su filmovi istaknutih i cijenjenih redatelja J.J. Abramsa i Zacka Snydera, TV premijere koje ćemo imati prilike gledati na RTL-u iduću subotu.


Večernji filmski program počinje u 20 sati kada nas očekuju "Zvjezdane staze" J.J. Abramsa. Poigravati se nasljedstvom "Zvjezdanih staza" (“Star Trek“, 2009.) nezahvalan je i riskantan potez, no u rukama J.J. Abramsa bio je to logičan i smislen slijed. Producent i autor serija "Lost" i "Fringe", koja je upravo završila svoje emitiranje u 5. sezoni,  te prošlogodišnjeg kino hita "Super 8", ostao je vjeran sebi i snimio svojstven i briljantan prequel u kojemu upoznajemo mladu posadu koja tek treba krenuti u brojne zvjezdane pustolovine u Star Track Enterpriseu. Za čitavog trajanja filma akcija i napetost ne posustaju pa slobodno možemo reći da je J.J. Abrams odveo serijal tamo gdje još niti jedan redatelja nije, te ga predstavio novoj, mlađoj generaciji i ujedno ostao vjeran velikom nasljeđu ovog kultnog filmskog serijala. Zahtjevan zadatak producentima filma predstavljao je i odabir skupine glumaca koja će moći odraditi osjetljiv zadatak. Sva sreća, glumački ansambl pokazao se kao pravi pogodak - Chris Pine kao mladi Kirk, Zachary Quinto kao mladi Spock, Zoe Saldana kao Uhura, Karl Urban kao Bones, Eric Bana kao negativac Nero, John Cho kao Hikaru Sulu, Anron Yelchin kao Chekov te izvrsni britanski glumac Simon Pegg ("Shaun of the Dead", "Hot Fuzz", "Paul") kao Scotty. U ostalim ulogama pojavljuje se „originalni“ Spock - Leonard Nimoy u ulozi starijeg Spocka, slavna Winona Ryder te Rachel Nichols, koja nosi glavnu ulogu u odličnoj znanstveno fantastičnoj seriji "Continuum". J.J. Abrams pokazao se kao veliki talent i autoritet u znanstveno-fantastičnoj produkciji kroz sve svoje realizirane projekte, a nakon pozitivnih kritika i hvalospjeva „Zvjezdanih staza“, bilo je za očekivati da će uslijediti nastavak - "Star Trek Into Darkness", koji očekujemo na kino platnima u svibnju ove godine.


Nakon "Zvjezdanih staza", u 22:20 sati gledamo još jedan veliki kino hit  iz iste godine - "Čuvari" („Watchmen“, 2009). Prema stripu DC Comicsa iz sredine 80-ih, autora Alana Moora, Davea Gibbonsa i Johna Higginsa, ovo je mogao biti samo jedan u nizu trendovskih blockbustera u kojem su oživjeli stripovski superheroji, no Zack Snyder se pobrinuo da ne bude tako. Naprotiv, ono što smo dobili je uz "Viteza tame" Chirstophera Nolana najbolja ekranizacija jednog stripa. Ujedno, koncept stripa i superheroji iz „stvarnog svijeta“, koji je Moore stvorio, toliko su različiti od uvriježenih zamisli koje imamo o herojima, da su zabetonirali smjernice filma. Takvim pristupom, osmišljavanjem socijalnog i anti-Reaganovskog koncepta, za vrijeme čijeg predsjedavanja je dio Amerike vjerovao da je nedodirljiv i nesavladiv, a zapravo ne doživljavajući opasnost hladnog rata, kritika je bila bačena, ne samo na američki sistem toga doba, već na sve slične, poput Thatcheričine vladavine te na svjetske vođe koji su se predstavljali kao naši čuvari. „Tko nas čuva od čuvara“ – bilo je pitanje tada postavljeno, a danas, budimo iskreni, ono je još relevantnije. Smješten u alternativnu stvarnost 1985., kada je hladni rat bio na vrhuncu, „Čuvari“ su bili toliko zahtjevan projekt da su čak i montypytonovac Terry Gilliam te David Aronofsky ("Pi", "Requiem for a Dream", "Crni labud") bili prisiljeni odustati što zbog financijskih, što zbog artističkih razloga. Režija je pripala jednom od najtraženijih redatelja današnjice, Zacku Snyderu ("300 – Bitka kod Termopila", "Zora živih mrtvaca", "Babydoll uzvraća udarac"), koji je uz sjajan znalački odabir glumaca snimio uistinu jedan od najboljih SF filmova posljednjeg desetljeća.

"Zvjezdane staze" i "Čuvari" premijerno na RTL Televiziji u subotu 2. veljače u 20 sati!
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #11
    2 0
    karter karter @ 31.1.2013. 19:11

    Iako sumnjam da ću u subotu navečer gledati tv ovo je svakako pozitivna stvar sa strane rtl i nadam se da će biti više prikazivanja novijih ajmo reći kvalitetnih filmova u primetimeu. Zbilja su kao i novatv već bili smješni sa milijuntim reprizama nekih trećerazrednih filmova sa seagalom, van dammom i sl.

    O star treku sam već sve rekao na nekom drugom mjestu a watchmen je iako su kritičari bli podijeljeni što se tiče filma meni zbilja dobar film i ekranizacija stripa kojeg su smatrali nemogućim za ekranizirati. Da i ima odličan soundtrack. Svakako meni uz batmana i ironmana i sin city najboljaekranizacija nekog stripa.

  • #10
    0 0
    gorlock gorlock @ 31.1.2013. 18:08

    @bearfoot

    postoji određena čar gledati omiljeni film (ili onaj koji niste gledali  do sada) na tv-u u točno određeno vrijeme po tv rasporedu, koji obično ne počne točno  

    A reklame imaju čar prekinuti film u pola rečenice ili slično

    U svakom slučaju niti jedan dvd niti internet ne može zamijeniti "ono nešto" kao gledati film na tv-u.

    barem meni ........

  • #9
    0 1
    bearfoot bearfoot @ 31.1.2013. 10:40

    ne samo da će biti brdo reklama koje počinju usred prizora, nego će filmovi biti srezani najmanje 15 minuta tako da ne vidim nikavu svrhu u gledanju tih filmova na rtlu, to su stariji filmovi i pun ih je internet u u dvd kvaliteti...

  • #8
    0 0
    Borgia borgia @ 30.1.2013. 21:48

    Ludnica, oba filma su vrhunska, preporučujem. Vjerujem da ipak nešto više ljudi nije pogledalo Watchmene, pa eto prilike. Watchmen je nešto zahtjevniji film od Star Treka, no dajte mu šansu, vjerujem da će vam se svidjeti i da ćete mu se vratiti još koji put, sigurno ga nećete lako zaboraviti.

  • #7
    2 1
    fox89 fox89 @ 30.1.2013. 11:13

    ovo vam je jedan od najboljih članaka koje ste napisali.  keep on!

    watchmen sam gledao i bio mi je odličan pa ću ga ponovno pogledati, a star trek nisam gledao jer i nisam baš neki fan, ali u svakom slučaju: bravo za RTL

    cheers.

Pogledaj sve komentare (11)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala