Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Angelini Jolie uručeno počasno Srce Sarajeva na SFF-u
Slavna glumica doputovala je na zatvaranje Sarajevo film festivala u pratnji svog partnera Brada Pitta

Angelini Jolie uručeno počasno "Srce Sarajeva" na SFF-u

Foto: Sarajevo film festival

Angelina Jolie nenajavljeno je doputovala u Sarajevu, kako bi preuzela posebnu nagradu Sarajevo film festivala. U pratnji Brada Pitta, Angelina je uručeno počasno priznanje Srce Sarajeva, prenosi Jutarnji list.

Glumica je time ispunila je svoje davno obećanje da će jednom doći na Sarajevo Film Festival. Iako nije bila najavljena kao festivalski gost, 36-godišnja glumica odlučila je uveličati zatvaranje 17. Sarajevo Film Festivala te je u glavni grad Bosne i Hercegovine, zajedno s partnerom Bradom Pittom, stigla oko 18 sati, javlja časopis Gloria.


- Hvala vam, počet ću plakati - rekla je Angelina te izmamila veliki pljesak od publike.

Angelina je izjavila kako je počašćena nagradom koju je dobila te da nikada do snimanja svog prvog filma nije upoznala tako talentirane i disciplinirane umjetnike kao što su glumci sa ovih prostora.

U Sarajevu ju je dočekala i Zana Marjanović , glavna glumica u njezinom debitantskom redateljskom filmu Zemlja krvi i meda, koja je ove godine član festivalskog žirija.

Na zatvaranje festivala došli su i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te Bakir Izetbegović, član predsjedništva BiH.

Nakon devet uspješnih dana, večeras će biti zatvoren 17. Sarajevo Film Festival, koji je ugostio brojne filmaše iz cijeloga svijeta poput glumaca Michaela Fassbendera, Charlotte Rampling i Andrea Wilmsa te redatelja Bele Tarra, Caryja Fukunage, Joshue Marstona...

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala