Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Film Smrt djevojčice sa žigicama oduševio na Sarajevskom i Rapskom Film Festivalu
Ovog rujna u kinima

Film "Smrt djevojčice sa žigicama" oduševio na Sarajevskom i Rapskom Film Festivalu

Foto: Con film

Prošli tjedan, u utorak 15. kolovoza, ekranizacija Ferićevog prvog romana i bestseleraSmrt djevojčice sa žigicama, imala je međunarodnu premijeru na Sarajevo Film Festivalu, a nekoliko dana kasnije, u petak 18. kolovoza, film se vratio na lokaciju snimanja i otvorio 5. Rab Film Festival!

Na Sarajevo Film Festival putovale su glavne zvijezde filma Ozren Grabarić, Goran Navojec i Goran Kulenović gdje su Kulenović i Navojec nahvalili organizaciju i značaj festivala te kao i nakon pulske Arene prokomentirali da su i izrazito zadovoljni reakcijama publike na film. Ostatak glumačke postave, Slavko Sobin, Jelena Lopatić i Elma Juković su prema fotkama također guštali na premijeri te svojim modnim odabirom još više zaintrigirali publiku.

Na Rab Film Festival putovala je malo izmijenjena postava filma, no umjesto Gorana Navojeca, na Rab je stigao Zoran Ferić. Kako je ekipa filma na Rabu provela nekoliko mjeseci snimajući film, fotografije s otvaranja pokazuju koliko im je bilo drago vratiti se nazad na otok i nestrpljivo pričekati reakcije publike.

Na Rab su uz Ferića stigli Kulenović, Grabarić te Jelena Lopatić, Borko Perić i Slavko Juraga, koji u filmu imaju vrlo neobične sporedne uloge. Jelena Lopatić glumi staru ljubav glavnog lika s novim tajnama, Borko Perić glumi seosku ludu uz čiju se tragičnu povijest vežu i glavni likovi dok Slavko Juraga glumi otočkog svećenika s vlastitim moralnim kompasom.

Istovremeno su na otvorenju Rab Film Festivalu održane čak 3 projekcije na lokacijama Ljetno kino, Zimsko kino i novootvoreno Kino Kulica. Rabljani su jedva dočekali pogledati triler film koji se skoro u potpunosti snimao na otoku, a i Zoran Ferić, autor književnog predloška, pozdravljen je ovacijama nakon projekcije zajedno s ekipom filma. Nakon uspjeha prve večeri, dan kasnije pripremljena je i četvrta projekcija filma!

Film Smrt djevojčice sa žigicama, od Livada produkcije te ko-producentskih kuća Natenane i Produkcija 2006., ovog rujna kreće u široku kino distribuciju, a uskoro će biti javno poznati i datumi riječke i zagrebačke premijere filma.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala