Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tree Of Life s Pittom i Pennom osvojio Zlatnu palmu u Cannesu
Najboljom glumicom proglašena je Kirsten Dunst za ulogu u "Melancholiji", redatelju Von Trieru zabranjen pristup

"Tree Of Life" s Pittom i Pennom osvojio Zlatnu palmu u Cannesu

Foto: PR Photos

U nedjelju navečer, svečanom dodjelom nagrada završio je i 64. po redu glamurozni filmski festival u Cannesu. Zlatna palma je tako dodijeljena filmu "The Tree of Life" povučenog i skromnog redatelja Terrencea Malicka, koja je uručena ipak jednom od producenata filma, Billu Pohladu.


- Teško je stati na mjesto diva - kazao je producent filma "Tree of Life" u kojem glavne uloge imaju Brad Pitt i Sean Penn. Producent je i nadodao kako je tokom dana razgovarao s izrazito sramežljivim i povučenim filmašem, točnije redateljem koji je zbog svega iznimno ushićen, ali da se jednostavno ne voli izlagati kamerama.


Grand Prix su podijelili turski filmovi "Once Upon in Anatolia" turskog redatelja Nurija Bilge Ceylana i "Le Gamin Au Velo" Belgijanca Jeaan-Pierra i Luca Dardennea. Nagrada za najboljeg redatelja otišla je u ruke Nicolasa Winding Refna za film "Drive", najboljim scenarijem je proglašen za "Hearat Shulayim" Josepha Cedera, dok je titulu najbolje glumica ponijela Kirsten Dunst za ulogu u filmu "Melancholia" kontroverznog redatelja Larsa Von Triera.


Zbog nedavnih ispada i uvreda, Von Trier nije bio na dodjeli, jer je imao zabranu prilaska zgradi za dodjele na 100 metara. Nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke Jeana Dujardina za film "The Artist". Film "Polisse" Francuskinje Maiwenn proglašen je najboljim od strane žirije, dok je Zlatnu kameru, koja je dodjeljuje za najbolji film, dobio Argentinac Pablo Giorgelli za film "Las Acacis". Nagrade je dodijelio deveteročlani žiri u kojem su, među ostalim, bili Uma Thurman, Jude Law, a predsjedao je Robert De Niro.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala