Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kennedyjevi cenzurirali Kennedyjeve
Ambiciozna mini-serija posvećena najpoznatijoj američkoj obitelji skinuta s programa History Channela

Kennedyjevi cenzurirali "Kennedyjeve"

Obitelj Kennedy po prvi put nakon više od šest desetljeća nema svoje predstavnike u Kongresu, ali to ne znači da je najpopularnija američka politička dinastija završila u ropotarnici povijesti, odnosno da više nema ama baš nikakav politički i drugi utjecaj. U to su se, ako je vjerovati navodima američkih medija, uvjerili tvorci osmosatne raskošne televizijske mini-serije "The Kennedys" posvećene najpoznatijim članovima te obitelji.

Serija, koja se dugo najavljivala kao jedan od najvećih televizijskih događaja 2011. godine, i čija je premijera bila zakazana za ožujak na History Channelu, ostat će, barem neko vrijeme, "u bunkeru" odnosno van redovnog domašaja američkih gledatelja. History Channel je prije nekoliko dana objavio kako "dramska interpretacija koju nudi serija nije u skladu sa brendom History Channela".

Dojmljiva glumačka postava na čelu s Gregom Kinnearom u ulozi J. F. Kennedyja

"The Kennedys" su snimljeni u Kanadi s budžetom od 25 milijuna dolara, a okupili su prilično dojmljivu ekipu na čelu s Gregom Kinnearom koji tumači predsjednika Johna F. Kennedyja te Katie Holmes kao Johnovom legendarnom suprugom Jacqueline "Jackie-O".

Njima su društvo pravili Barry Pepper kao Johnov brat Robert i Tom Wilkinson kao Johnov otac John Sr., poznat kao arhitekt političkog uspona obitelji, ali i jedan od njenih najkontroverznijih članova. Među izvršnim producentima se, pak, našao Joel Surnow, poznat kao tvorac popularne TV-serije 24.

Rane verzije scenarija izazvale lavinu bijesa i kritika od lijevo i liberalno orijentirane američke javnosti

Hollywood Reporter, pak, javlja kako nitko od oglašivača i sponzora te TV-kuće nije našao ništa sporno u sadržaju serije. Već ranije je scenarij Stephena Kornisha prošao kroz reviziju komisije uglednih povjesničara okupljenih od strane History Channela i matične kompanije AETN koji nisu našli nikakve zamjerke tekstu. S druge strane, odluka History Channela nije došla kao potpuno iznenađenje, s obzirom da su u javnost procurene rane verzije scenarija izazvale lavinu bijesa i kritika od lijevo i liberalno orijentirane američke javnosti koja Kennedyja smatra svojim mučenikom, herojem i ikonom. Među njima se istakao Ted Sorensen, pisac Kennedyjevih govora, te Robert Greenwald, autor dokumentarnih filmova koji je organizirao on-line peticiju sa ciljem da se zaustavi snimanje serije.

Caroline Kennedy i Maria Shriver najžešće protivnice serije "The Kennedys"

Poznavatelji holivudskih zbivanja, s druge strane, podsjećaju da ovo nije prvi put da se sa programa američkih televizija skidaju sadržaji koji stvarno ili navodno blate nečije političke ikone. U studenom 2003. je tako TV-mreža CBS odlučila ne emitirati "The Reagans", mini-seriju posvećenu predsjedniku Ronaldu Reaganu. Isto kao u slučaju Kennedyja, prije emitiranja je serija zasipana lavinom kritika, ali suprotnog političkog predznaka, s obzirom da su američki konzervativci i desničari optužili CBS za "krivotvorenje povijesti u političke svrhe". CBS je, pak, nakon nekoliko tjedana uz sitnije preinake seriju ipak emitirao, ali na programu svog kablovskog kanala Showtime.

Vjeruje se da bi i "The Kennedys" mogli imati istu sudbinu, odnosno da će američki gledatelji na kraju ipak biti u prilici vidjeti tu seriju. S druge strane, mini-serija će bez ikakvih problema biti prikazana u Kanadi i u ostatku svijeta.

D.A./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala