Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gledali smo: To je Rock'n'roll (Get him to the Greek)
Nesavršena, ali sasvim probavljiva holivudska zabava za ove vruće ljetne dane

Gledali smo: To je Rock'n'roll (Get him to the Greek)

Piše: Dragan Antulov

TO JE ROCK'N'ROLL
(GET HIM TO THE GREEK)
uloge: Johan Hill, Russell Brand, Elisabeth Moss, Rose Byrne, Sean "Diddy" Combs
scenarij: Nicholas Stoller
režija: Nicholas Stoller
proizvodnja: Universal, SAD, 2010.
trajanje: 109 '


Riječ "Hollywood" je u posljednje vrijeme teže stavljati u istu rečenicu s riječi "revolucija". Ipak, ako se netko među današnjim holivudskim filmašima može nazvati revolucionarom, onda je to Judd Apatow, i to zbog prozaične činjenice da je studije uspio uvjeriti kako komedije – pa čak i one romantične – ne moraju biti uškopljene cenzorskim PG-13 rejtingom da bi bile uspješne. Da sam "mrsni" sadržaj nije glavni faktor uspjeha svjedoči i Preboljeti Sarah Marshall, romantična komedija u kojoj je glavni junak odmah publici na uvid stavio svoju intimnu "opremu", ali koga danas slabije pamte od njegovog suparnika koga je tumačio britanski komičar Russell Brand. Uloga britanskog rokera Aldousa Snowa je Brandu omogućila ne samo da postane međunarodna zvijezda, nego Appatowu dala ideju da snimi novi film isključivo posvećen tom liku.

Na početku ovog filma je Snow potrošena rock-olupina koju je fijasko "angažiranog" albuma posvećenog afričkoj djeci i raskid dugogodišnje veze s manekenkom Jackie Q (Byrne) natjerao da se vrati alkoholu i drogi. Na drugoj strani Atlantika Aaron Green (Hill), mladi i nadobudni uposlenik diskografske kuće i veliki Snowov fan, dolazi na ideju kako bi karijeru svog idola mogao oživjeti spektakularnim koncertom u Los Angelesu. Njegov šef Sergio Roma (Combs) mu daje zadatak da Snowa osobno dovede na koncert. Aaron ubrzo shvaća kako taj zadatak nije nimalo jednostavan, jer i minimalna izloženost Snowu i njegovom destruktivnom životnom stilu predstavlja opasnost po Aaronovo fizičko i mentalno zdravlje, kao i ljubavnu vezu s liječnicom Daphne (Moss).

Tvorci mnogih holivudskih komedija se doimaju nesposobnim ono što izgleda kao dobar petominutni geg utrpati u format cjelovečernjeg filma. Scenarij Nicholasa Stollera taj strukturni problem pokušava riješiti suprotstavljajući rokeru "većem od života" i njegovom luksuznom životnom stilu neuglednog i "normalnog" protagonista kojeg tumači prilično pouzdani Hill. Međutim, usprkos toga, kao i niza uistinu zabavnih scena na rubu dobrog ukusa, I to je rock'n'roll se s vremenom počinje trošiti, a Snow i njegovi "nestašluci" vezani uz razne tjelesne šupljine i izlučevine postaju sve manje šokantni i sve manje smiješni, da bi na kraju sve završilo uobičajenim sentimentalnim "prosvijetljenjem" dvojice glavnih junaka. S druge strane, solidna glumačka postava dosta popravlja dojam, a i mudra odluka da film bude kraći nego što je inače slučaj s Apatowljevim produkcijama čini I to je rock'n'roll nesavršenom, ali sasvim probavljivom holivudskom zabavom za ove vruće ljetne dane.

OCJENA: 5/10

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala