Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Putokazi - Dvojnica
Najbolji video spot 2009. godine i jedan od najboljih domaćih video spotova uopće

Putokazi - "Dvojnica"

Album Mjesec
Izdavač Dallas Records
Autor spota Tomislav Ćurković i Aljoša Brajdić
Trajanje 3’37’’
Ocjena 5/5



Fascinantno! Vrlo je malo spotova u kratkoj povijesti nastajanja video spotova hrvatskih izvođača koji mogu toliko fascinirati kao što je to uspjelo Tomislavu Ćurkoviću i Aljoši Brajdiću (koji stoje iza multimedijalnog studija Megaphone) sa spotom za pjesmu "Dvojnica" vokalne skupine Putokazi. I dok je prethodni spot za sjajnu stvar "Tu sam" bio vrlo prosječan, "Dvojnica" nudi doista fascinantno vizualno putovanje koje savršeno nadograđuje njihovu pjesmu. Spot je sniman digitalnim fotoaparatom u slow motionu, a autori spota su specijalno za njega osmislili mehanizam i tehniku kojom simultano rotiraju kutiju, glavno mjesto radnje spota. Time su uspjeli dobiti pokret i oživjeti neživo unutar prostora spota. Kamera rotira simultano s kutijom, a slika pritom ostaje statična.

Konačan dojam je jedinstven, ali što je najvažnije, fantastičan. Istovremeno bizaran i mračan na rubu jezovitog, svojom ljepotom prelazi u ljepotu mračnog i morbidnog krećući se od prve do zadnje sekunde po nekom nevidljivom rubu dozvoljenog koje zahvaljujući kreativnim autorima postaje vizualno očaravajuće. Naime, Brajdić je diplomirani dizajner i član Hrvatskog društva dizajnera, a uspješno je izlagao na brojnim izložbama dok je  Ćurković akademski slikar, točnije svestrani umjetnik koji se bavi slikarstvom, kazališnom scenografijom, glazbom i video umjetnošću. Najbolji video spot 2009. godine i jedan od najboljih domaćih video spotova jer pomiče granice, nudi više, pokazuje hrabrost, inovativnost, kreativnost i vizualnu veličinu video spota. Doista fascinantno!


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala