Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Putokazi - Tu sam
Prosječan spot, daleko ispod nivoa glazbe koju oslikava

Putokazi - "Tu sam"

Album Mjesec
Izdavač Dallas Records
Autor spota Tomislav Rukavina
Trajanje 5’08’’
Ocjena 4/5



Kada su, kao najavni singl još 2008. izbacili pjesmu "Output" najavljujući 12. studijski album "Mjesec", koju je pratio i vrhunski napravljen animirani video spot od strane Multimedijalnog studija i japanskih umjetnika Hitoshija Akajame i Katsuyukia Kameia, bilo je jasno da Putokazi ponovo pomiču granice popularne glazbe. Od 1987., kada su osnovani, do danas, putokazi kontinuirano istražuju glazbu na jedan vrlo specifičan način – zbornim pjevanjem.

Za glazbu na najnovijem albumu "Mjesec" najzaslužniji je slovenski glazbenik Iztok Turk koji se proslavio radom sa grupama Videosex i Laibach što se primjećuje i na novom albumu Putokaza pa je kroz taj jedinstveni spoj kreativnog slovenskog skladatelja i riječkih pjevačica nastao odličan, izvanserijski album "Mjesec". Za drugi singl, koji ujedno prati i objavljivanje albuma  odabrana je fenomenalna pjesma "Tu sam" koju kao da potpisuje Massive Attack.

Nažalost, s obzirom na iznimnu kvalitetu pjesme, spot je daleko ispod nivoa aktualnog singla. Naime, takva pjesma i takav drugačiji pristup glazbi zahtjeva i izvanserijski spot što ovaj nikako nije. Iako je za koreografiju bila zadužena Kate Foley dok je vizualni identitet djevojaka osmislio tandem Uroš Raguž i Robert Kozjak, spot snimljen u crno bijeloj tehnici prilično je neinventivan i nemaštovit prikazujući uglavnom samo djevojke u pokretu sa neonskim okvirima na pozornici. Putokazi su spot za pjesmu "Tu sam" trebali daleko bolje osmisliti i snimiti. Ovako je to samo jedan prosječno dobar spot. 


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala