Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Brujači i Darko Rundek - Valcer
Fini komad nepretenciozne vizualne umjetnosti

Brujači i Darko Rundek - "Valcer"

Piše: Dubravko Jagatić

Izvođač:    Brujači & gost Darko Rundek
Pjesma:    'Valcer'
Album:    -
Izdavač:    Menart
Autor spota:  Danilo Dučak
Trajanje:    4’37'
Ocjena:    5/5



Brujači su zagrebačkoj klupskoj publici poput kućnog benda jer egzistiraju u hrvatskoj metropoli više od 30 godina. Naime, glazbenici koji sviraju u Brujačima stasali su kroz grupe kao što su Trobecove krušne peći, Haustor, Viva Glorio, Cul-de-Sac, Peach Pit, Lunar…. Svako njihovo pojavljivanje dočekano je sa veseljem i sjetom, popraćeno sjećanjima na njihov i gradski klupski život i glazbu koja je zaslužila puno veću pozornost medija i kao pažnju šire publike. Njihovom novom povratku pridružio se i Darko Rundek gostujući u pjesmi 'Valcer'.

Caveovski obojena stvar, sjetnog glazbenog rock izraza u ritmu valcera,  odličan je podsjetnik na ovu sjajnu grupu. I dok su oni posljednjih par godina razmišljali hoće li, kako će i sa kime će, u Zagreb se vratio Danilo Dučak. Akademski slikar, dizajner, ilustrator i fotograf koji je proteklih 20-tak godina proveo u New Yorku, a karijeru počeo zajedno sa Brujačima još u vrijeme Poleta tijekom 80-tih gdje se profilirao kao fotograf. I onda su se oni našli, vjerojatno dobro proveli i tako je staro društvo ponovo udružilo svoju kreativnost. Spot za pjesmu 'Valcer' odličan je podsjetnik na stari rokerski Zagreb. Ne zbog dokumentarnih snimaka ili lokacija već zbog tog specifičnog štiha kojeg je Dučak sjajno izvukao kroz njihovo ljuljuškanje na krovu jedne zgrade na Tršnjevci na kojem se suše plahte dok Rundek pjeva pjesmu o valceru a Brujači ga prate na svojim instrumentima. Lijep komad nepretenciozne vizualne umjetnosti.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala