Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nil: 5000 godina povijesti
Očaravajuća priča o životu i smrti uz obale rijeke Nil na kanalu Viasat History

Nil: 5000 godina povijesti

Ovoga lipnja Viasat History vodi vas na veličanstveno putovanje i otkriva fascinantnu priču o životu i smrti uz obale najduže rijeke na svijetu. Nil: 5000 godina povijesti, serija koja će se ekskluzivno premijerno prikazati 9. lipnja u 21:00, vodi nas od ušća ove moćne rijeke i prelazi gotovo 1600 kilometara do granice Egipta i Sudana.

Na tom putu profesorica Bettany Hughes, nagrađivana povjesničarka, autorica i strastvena voditeljica ove dokumentarne serije u četiri dijela, koristi svoj jedinstveni pristup i mrežu kontakata kako bi osobno upoznala arheologe, istraživače i lokalno stanovništvo te otkrila zapanjujuću ostavštinu grobnica, hramova i artefakata koji graniče s rijekom Nil.

Bettany je posljednjih 25 godina posvetila živopisnom opisivanju prošlosti. Specijalizirala se za drevnu i srednjovjekovnu povijest i kulturu te posjećuje najveće i najneobičnije spomenike ovoga carstva. Hodajući stopama drevnih Egipćana, Bettany putuje brodovima (tradicionalnim i modernim) i na putu staje na najpoznatijim, najvažnijim i zapanjujućim lokalitetima dok priča fascinantne, jezive i neočekivane priče ovoga veličanstvenog carstva.

Uz povlašteni pristup najnovijim otkrićima, dešifrirat će njihove natpise, složene rezbarije i nevjerojatno očuvane slike, a na svom putovanju upoznat će arheologe, istraživače i lokalno stanovništvo dok otkriva najnovija saznanja s obiju strana ove mračne i veličanstvene civilizacije.

Novi dokumentarni serijal Nil: 5000 godina povijesti – prva epizoda premijerno u nedjelju 9. lipnja u 21:00 sat na kanalu Viasat History!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala