Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kraj Gloryjeve europske turneje: Doumbe vs. Holzken
Izravni prijenos iz Accor Arene pogledajte u subotu 10. lipnja od 21:00 sat na Fight Channel PPV-u

Kraj Gloryjeve europske turneje: Doumbe vs. Holzken


Na posljednjoj stanici svoje europske proljetne turneje, Glory World Series se zaustavio u Parizu gdje će održati svoju 42. priredbu. Izravni prijenos iz Accor Arene pogledajte u subotu 10. lipnja od 21:00 sat na Fight Channel PPV-u.

Nakon Bruxellesa, Copenhagena i Den Boscha, elitna svjetska kick boxing promocija se preselila u glavni grad Francuske. Očekivano, za ovu su prigodu čuvali svog francuskog prvaka u velter kategoriji, Cedrica Doumbea. Ovaj iznimno popularni i atraktivni borac će u glavnoj borbi večeri drugi put braniti svoj pojas prvaka protiv jednog od najboljih kick boksača svijeta Niekyja Holzkena. Doumbe je upravo protiv Holtzkena u prosincu prošle godine na Glory: Collision priredbi osvojio Gloryjevu titulu slavivši podijeljenom odlukom sudaca. Već tada je bilo jasno da nam slijedi veliki revanš čim se za to ukaže povoljna prilika. U međuvremenu je Francuz jednom uspješno obranio pojas; na Gloryju 39 u Bruxellesu je prilično uvjerljivo svladao Švicarca Yoanna Kongola potvrdivši odličnu formu. To mu je ujedno bilo 11. slavlje u nizu, a do svakog je stigao u posljednjih tek nešto više od godine dana.

Ništa lošije nije išlo niti sjajnom bivšem Gloyjevom prvaku Niekyju Holzkenu. Borac koji je od prvog dana član Gloryjevog rostera je naslov pobjednika turnira izazivača u velter kategoriji osvojio još 2013. nokautom protiv Josepha Valtellinija (danas Gloryjev TV komentator). Titulu je ugrabio 2015. protiv Raymonda Danielsa, a nakon toga ju je još tri puta uspješno branio. Sve dok nije naletio na iznimno raspoloženog Cedrica Doumbea. Nizozemac od tada nije nastupao i vrlo je odlučan vratiti titulu u svoje ruke. Trenutno ima nevjerojatnih 90 profesionalnih pobjeda i tek 12 poraza u karijeri, a tek su mu 33 godine.

Turnir četvorice u lakoj kategoriji

Kao što je to gotovo uvijek slučaj, Glory 42 će u svom glavnom dijelu ponuditi i turnir četvorice izazivača – ovaj put u lakoj kategoriji. Prvo polufinale čine Danac Niclas Larsen i Bugarin Stoyan Koprivlenski, a drugo Rus Anatoly Moiseev i Angolac Christian Baya. Prema dosadašnjim rezultatima, Moiseev unatoč posljednjem porazu unutar Gloryjevog ringa, ima najveće šanse najprije proći u finale, a onda i osigurati izazivački status. Do sada je u Gloryju nastupio četiri puta uz tri pobjede i već spomenuti poraz. Sjećamo ga se i iz dvoboja protiv hrvatskog borca Tea Mikelića na Gloryju 25 u Milanu kada je slavio odlukom sudaca.

Groenhart vs. Grigorian

U “co-main” eventu večeri, koji će biti uvod u samo finale turnira i dvoboj Doumbea i Holzkena, nastupit će Nizozemac Murthel Groenhart i Armenac Harut Grigorian. Radi se o dvoboju top boraca u rosteru velter kategorije. Na papiru bi Groenhart trebao biti favorit, no kada malo dublje uđete u karijeru Grigoriana, svakome je jasno da se u tom dvoboju svašta može dogoditi.

Glory 42 – Paris

Cedric Doumbe vs. Nieky Holzken

Murtel Groenhart vs. Harut Grigorian

Turnir četvorice:

Niclas Larsen vs. Stoyan Koprivlenski

Anatoly Moiseev vs. Christian Baya

Fightsite.hr

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala