Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Objavljene nominacije za Zlatne globuse
Lezbijska romansa, film "Carol" nastavlja dobitnički niz sa čak pet nominacija za Zlatne globuse

Objavljene nominacije za Zlatne globuse

Filmovi Carol, Povratnik (The Revenant), Steve Jobs i Oklada stoljeća predvode nominacije za 73. dodjelu nagrada Zlatni globus, objavljene jučer. Među televizijskim nominacijama izdvajaju se American Crime, Fargo, Mr. Robot, Tuđinka, Transparent i Wolf Hall, svaki sa tri nominacije.

Nominacije i za filmske i za televizijske nagrade jasno su dale do znanja kako će borba biti podjednaka, bez jasnih favorita. Sa pet nominacija - za najbolji film/dramu, najbolju glumicu (Cate Blanchett i Rooney Mara), najboljeg redatelja (Todd Haynes) i najbolju glazbu (Carter Burwell) - Carol se smjestila na vodeće mjesto po broju nominacija dok se odmah iza, sa po četiri nominacije, nalaze Oklada stoljeća, Povratnik i Steve Jobs.

Veliki i mali filmovi dobili su jednaku pozornost, tako je festivalski favorit, film Soba, zaradio tri nominacije - najbolji film/dramu, najbolju glumicu (Brie Larson) i najbolji scenarij (Emma Donoughue - jednako koliko je dobio i Marsovac Ridleya Scotta, nominiran za najbolji film/komedija-mjuzikl, najboljeg glumca (Matt Damon) i najboljeg redatelja (Scott). Ljetni film Love&Mercy zaradio je dvije nominacije - najbolji sporedni glumac (Paul Dano) i najbolja originalna pjesma (One Kind of Love) - jednako kao i Pobješnjeli Max: Divlja cesta, nominiran za najbolji film/dramu i najboljeg redatelja (George Miller).

Alicia Vikander je dobila dva priznanja, kao najbolja sporedna glumica u filmu Ex Machina i najbolja glumica za film The Danish Girl. Prošlogodišnji dobitnik Zlatnog globusa Eddie Redmayne ove se godine vratio u istoj kategoriji, za najboljeg glumca, za svoju ulogu u filmu The Danish Girl, dok je devet puta nominiran (dva puta dobitnik) Leonardo DiCaprio zgrabio svoju desetu nominaciju sa filmom Povratnik.

Animirani filmovi uključili su dva drugačija stop motion filma: Anomalisa i Shaun The Sheep, uz Izvrnuto obrnuto, The Peanuts Movie i Dobri Dinosaur, koji su zaokružili nominacije.

Među televizijskim nominacijama bilo je mnogo zanimljivosti. Već potvrđeni favoriti - Dobra žena, Kako se izvući s ubojstvom, Downton Abbey i Potpredsjednica - našli su se u kombinaciji sa pridošlicama - Mr.Robot, Flesh & Bone, Narcos, Bloodline, Casual, My Crazy Ex-Girlfriend. Ove godine su internetske televizijske mreže izazvale i televizijske kuće i premium kabelsku televiziku - sa osam nominacija Netflix je nadjačao i HBO (sedam nomincaija) i Starz (šest nominacija). Amazon se našao odmah iza njih sa pet nominacija.

Dodjela Zlatnih globusa održat će se 10. siječnja, a cjelokupan popis nominiranih možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala