Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gledali smo: Slumdog Millionaire – Milijunaš s ulice
Priča o Jamalu Maliku jedna je od najupečatljivijih filmskih priča prošlogodišnje produkcije

Gledali smo: Slumdog Millionaire – Milijunaš s ulice

PIŠE: Nenad Vukušić

U svom neprestanom mijenjaju žanrova, od genijalnih trilera, do kultnog Trainspottinga, od manje genijalnih romantičnih komedija, pa do zombie horrora, Danny Boyle je došao i do Bollywooda. Priča o Jamalu Maliku, siromašnom dječaku iz kartonskog predgrađa Mumbaija (grada koji se do 1995-te zvao Bombay) koji uspijeva zaraditi bogatstvo u indijskoj verziji kviza "Milijunaš", jedan je od najupečatljivijih filmova prošle godine, i to zbog snage emocija koje se s lakoćom lijepe na svakog gledatelja, od prvog flashbacka do pomalo ljigavog happy enda.


No, priča o kvizu i milijunima rupija tek je bijedna fuga u mozaiku života Jamala Malika. Optužen da je varao, on se nađe u rukama policije, točnije pod teškom rukom policajca i oštrim pogledom inspektora. Kako bi se izvukao i dobio priliku odgovoriti na posljednje pitanje, Malik mora dokazati da zna sve odgovore. I tu je genijalnost Danny Boyle-a. Svaki je odgovor zapravo priča iz dječakovog života koja bolno iskreno razotkriva stvarnost življenja u siromaštvu tranzicijske Indije. Sve je to majstorski začarano upečatljivom fotografijom, koja jednako ljepotom prikazuje ogromno smetlište prepuno muha i Taj Mahal.

Film vas u naboljem smislu te riječi "vozi". Sve je tu: od okrutnog mučenja preko izdaje i napetosti do vječne ljubavi. Koliko god ova priča bila predvidljiva u svim svojim elementima, ne može se poreći da je zarazno šarmantna. Od početka znaš da je ovo samo još jedan Forrest Gump, ali uživaš u svakoj sekundi, sve do tradicionalne grupne plesne scene koju gledamo na kraju svakog Bollywoodskog filma. Svojom mješavinom Hollywooda i Bollywooda, ovaj film zaslužuje sve pohvale zbog količine nepretencozne zabave koju nudi. 

9,5/10

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala