Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


7 Oskara za Sve u isto vrijeme, najnagrađivaniji najbolji film još od Milijunaša s ulice
Brendan Fraser proglašen je za najboljeg glumca u hvaljenoj drami "Kit"

7 Oskara za "Sve u isto vrijeme", najnagrađivaniji najbolji film još od "Milijunaša s ulice"

Foto: YouTube

Hvaljena akcijska SF avantura Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All at Once) apsolutno je trijumfirala na ovogodišnjoj, 95. po redu dodjeli filmske nagrade Oscar!

Osvajanjem nagrade za najbolji film Sve u isto vrijeme najnagrađivaniji je najbolji film još od Milijunaša s ulice koji je na dodjeli 2009. godine dobio osam Oskara (najbolji film, redatelj, najbolja adaptacija scenarija, kinematografija, montaža, glazba, originalna pjesma, najbolje miksanje zvuka). Dosad se Milijunašu s ulice najviše približio Narednik James koji je 2010. s nagradom za najbolji film osvojio šest Oskara.

Vratimo se na Sve u isto vrijeme: film je osvojio čak sedam Oskara i uz onaj za najbolji film tu su najbolji redatelj i originalni scenarij (Daniel Kwan i Daniel Scheinert), najbolja glavna glumica (Michelle Yeoh koja je ovime prva Azijatkinja nagrađena za glavnu glumicu), najbolja sporedna glumica (Jamie Lee Curtis), najbolji sporedni glumac (Ke Huy Quan) i najbolja montaža.

Sve u isto vrijeme imao je najviše nominacija na ovogodišnjoj dodjeli, njih 11 u 10 kategorija. Po devet nominacija imali su Na zapadu ništa novo koji je osvojio 4 Oskara – najbolji strani film, najbolja glazba, kinematografija i scenografija, te The Banshees of Inisherin koji na kraju nije osvojio niti jedan zlatni kipić.

Među ostalim dobitnicima svakako se ističu Brendan Fraser za najboljeg glumca u hvaljenoj drami Kit, Pinokio Guillerma del Tora za najbolji animirani film, Ruth Carter za najbolji dizajn kostima (Black Panther: Wakanda zauvijek), najboljim dokumentarnim filmom proglašen je Navalni, dokumentarnim kratkim filmom The Elephant Whisperers, drama Kit osvojila je i kipić za najbolju šminku i frizuru, najbolja originalna pjesma je Naatu Naatu iz akcijske dramske avanture RRR, najbolji animirani kratki film je The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, a najbolji kratki film An Irish Goodbye.

Oscar za najbolje miksanje zvuka otišao je za film Top Gun: Maverick, za najbolje vizualne efekte Avataru: Put vode, a za adaptaciju scenarija Sarah Polley za dramu Women Talking.

Prisjetite se svih nominiranih na službenim stranicama.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala