Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Iggy Pop i Dario Argento predstavljaju Sandmana
Talijanski horor filmaš i rock pjevač odlučili su udružiti snage kako bi napravili božićni horor film

Iggy Pop i Dario Argento predstavljaju Sandmana

Poznati talijanski horor filmaš Dario Argento i rock pjevač Iggy Pop odlučili su udružiti snage i sakupiti novac kako bi napravili božićni film - filmsku adaptaciju priče o Sandmanu, zastrašujuće njemačke priče iz 19. stoljeća. Produkcija filma trebala bi krenuti tijekom sljedeće godine, ovisno o kampanji koja je trenutno aktivna na IndieGogo.

Rolling Stone prenosi kako Argentova vizija Sandmana ne dolazi iz poznatih stripova Neila Gaimana već iz kratke priče Der Sandmann E.T.A. Hoffmana iz 1816. godine u kojoj naslovni zlikovac krade oči djece koja ne spavaju dobro i njima hrani svoju vlastitu djecu na mjesecu.

Argento, redatelj horor klasika poput Suspirie, Opere i Profondo Rosso odabrao je frontmena Stoogesa upravo za ulogu Sandmana. Iako se primarno bavi glazbom, Iggyju Popu glumačkih angažmana nije mu nedostajalo te je glumio u filmovima Plačljivko te Mrtav čovjek uz Johnny Deppa.

Argentova filmska adaptacija donijet će priču o mladiću imena Nathan koji je kao dijete imao okršaj sa serijskim ubojicom zamaskiranim u Sandmana, koji je na Božić ubio njegovu majku. Nathan mu se osvetio ubivši ga. No priča zapravo počinje mnogo godina kasnije kada Nathan vidi istog tog tipa kako ubija djevojku u stanu nasuprot njemu. I tada kreće u potjeru.

"Scenarij je napisan u počast mojim filmovima i cijeloj mojoj karijeri.", rekao je Argento u video najavi i dodao:"Umoran sam od tih božićnih filmova koji pokazuju dobrotu, ljepotu, pahuljice i saonice koje vuku sobovi. Želim božićni film koji će imati i snage, nasilja, horora i to je ono što ću napraviti." Iggy Pop je najavu zaključio sa: "Ako bi mogao glumiti Sandmana za Daria to bi mi učinilo život potpunim. Nadam se da nisam upravo sam sebi napisao epitaf."

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala