Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


The Sandman konačno ima datum premijere
Netflixova fantastična dramska serija stiže ovog kolovoza

"The Sandman" konačno ima datum premijere

Foto: YouTube

Nakon što je Netflix krajem rujna predstavio prvu najavu za dugo očekivanu adaptaciju priče The Sandman autora Neila Gaimana sad konačno stiže nova najava koja donosi i datum premijere!

Tajanstvena najava donosi skoro dvije minute materijala i 5. kolovoza kao datum premijere. U najavi vidimo glavnog lika Morpheusa iliti Dreama (Tom Sturridge), kralja personifikacije snova i svega što nije stvarnost, kako je zarobljen i zatočen od grupe čarobnjaka. Prema mitologiji serije Dream je jedan od Beskonačnih (Endless), grupe sedam bića koja predstavljaju prirodne sile ili aspekte kao što su smrt ili želja. Najava prati Dreama koji bježi iz zatočeništva i vraća se u svoje carstvo samo kako bi otkrio da je tijekom godina njegove prisilne odsutnosti ono u potpunosti zapušteno.

Video donosi i prvi pogled na neke od ranije poznatih glumaca koji imaju važne uloge iz hvaljenog stripa: Gwendoline Christie je vladarica pakla Lucifer, Vivienne Acheampong je Lucienne, Jenna Coleman je detektivka Johanna Constantine, Kirby Howell-Baptiste je Dreamova sestra Death, a Boyd Holbrook ima ulogu jednog od najvećih negativaca originalnih stripova, živa noćna mora The Corinthian. Među ostalom potvrđenom glumačkom postavom nalaze se Charles Dance, Asim Chaudhry, Sanjeev Bhaskar, Mason Alexander Park, Donna Preston, Joely Richardson, David Thewlis, Kyo Ra, Stephen Fry, Razane Jammal, Sandra James-Young i Patton Oswalt koji je posudio glas Dreamovu gavranu Matthewu.

Originalni Sandman stripovi izlazili su od 1989. do 1996., a u tom vremenskom periodu izašlo je 75 izdanja. Gaimanovi stripovi smatraju se jednim od najboljih stripova svih vremena za koje je osvojio preko 20 Eisner nagrada, a postoji i nekoliko spin-offova i mini serija.

The Sandman u planu je i razvoju još od 2013. godine kad je jedan od redatelja David S. Goyer predložio film Warner Bros.-u te se u ulozi Morpheusa trebao naći Joseph Gordon-Levitt koji je 2016. napustio projekt zbog kreativnih nesuglasica. Nakon nekoliko godina planova i razvoja studio Warner Bros. prebacio je projekt na televiziju pa je 2019. potpisan ugovor s Netflixom da se napravi televizijska serija.

Hoće li se isplatiti svo čekanje na ekranizaciju The Sandmana saznat ćemo 5. kolovoza kad stigne na Netflix s prvih 10 epizoda.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala