Odličan start za još jedan "Planet majmuna"

ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

Najnoviji film "Planet majmuna: Novo kraljevstvo" u prvom je vikendu prikazivanja ukupno zaradio 129 milijuna dolara

Foto: YouTube

Najnovija priča iz epske franšize Planet majmuna proteklog je vikenda privukla gledatelje u kina!

Film studija Disney i 20th Century Planet majmuna: Novo kraljevstvo (Kingdom of the Planet of the Apes) u prvom je vikendu prikazivanja zaradio 56,5 milijuna dolara u Sjevernoj Americi te još 72,5 u ostatku svijeta – ukupno 129 milijuna dolara za još jednu ekranizaciju SF romana Pierrea Boullea.

Novo kraljevstvo sa sobom nosi i visoku cijenu s obzirom na budžet od nemalih 160 milijuna dolara, bez troškova marketinga, a opet se očekuje da će većinu zarade imati na međunarodnom tržištu, kao i njeogvi prethodnici. Prisjetimo se, Planet majmuna: Postanak i Planet majmuna: Rat zaradili su ukupno 481, odnosno 490 milijuna dolara, dok je apsolutni rekorder u serijalu Planet majmuna: Revolucija sa 710 milijuna dolara – od čega je preko 500 milijuna s međunarodnog tržišta.

Režiju najnovijeg naslova potpisuje Wes Ball, a riječ je o četvrtom filmu u novijem serijalu, odnosno čak desetom u više desetljeća dugoj filmskoj franšizi koja je krenula Planetom majmuna 1968. godine. Scenarij potpisuje Josh Friedman, a radnja je smještena mnogo godina nakon Cezarove vladavine (glumio ga je Andy Serkis) i revolucije koju je pokrenuo. Priča sad prati mladog majmuna, Nou (Owen Teague), koji kreće na putovanje sa čovjekom, ženom imena Mae (Freya Allan), zbog koje će početi preispitivati sve što je znao o majmunima i ljudima. U ostalim ulogama su Kevin Durand, Dichen Lachman, Peter Macon i William H. Macy.

Planet majmuna: Novo kraljevstvo od 9. svibnja igra i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti