"Singapurski stisak" stiže na naše male ekrane

nedjelja, 10. ožujka 2024.

Serija prikazuje društvo u raspadu koje želi spasiti svoj svijet tijekom Drugog svjetskog rata

Dramska serija, koju potpisuju autori Poldarka i Viktorije, vrti se oko bogate britanske obitelji koja živi u kolonijalnom Singapuru tijekom japanske invazije. Riječ je o nemilosrdnoj obitelji Blackett koja spletkari da bi zadržala svoju uspješnu tvrtku usred kataklizmičnih svjetskih događaja.

U subotu, 16. ožujka na Prvom programu HRT - HTV 1 u 17:25 prikazuje se prva i druga epizoda dramske serije Singapurski stisak.

Singapurski stisak prikazuje društvo u raspadu i obitelj koja svim silama pokušava spasiti svoj svijet koji se ruši. Serija se temelji na slavnom romanu J. G. Farrella, a scenarist je oskarovac Christopher Hampton.

1. epizoda: Za uspješnog trgovca kaučukom, Waltera Blacketta, i njegovu obitelj, Singapur 1941. godine izvor je novca i povlastica, a užasi u Europi razorenoj ratom ne dotiču ih.

Bliži se srebrna obljetnica Walterove tvrtke, a njegov stariji partner, g. Webb, sprema se u mirovinu, pa Walter želi učvrstiti svoje mjesto na čelu tvrtke.

Mora početi razmišljati i o nasljedniku. Hoće li to biti njegova ustrajna kći i miljenica Joan ili njegov lakomislen sin Monty, na kojega se ne može osloniti?

Ali njihov svijet poremeti dolazak Vere Chiang, misteriozne kineske disidentice koja ih moli za pomoć.

2. epizoda: Matthew se polako prilagođava novom životu u Singapuru i upoznaje se s trgovinom kaučukom. Ubrzo otkriva da mu se pod nosom odvijaju sumnjivi poslovi, ali Blackettov beskrupulozan način vođenja posla i predstojeća japanska invazija ne dopuštaju mu da uvede promjene.

Nakon što ga Blackettovi odvedu na najpopularniju zabavu u Singapuru, iscrpljen i u groznici, Matthew se nađe između dvije žene koje ga pokušavaju zavesti.

Za to vrijeme, Pearl Harbour je bombardiran i Amerika se priključuje ratu.

Uloge u seriji tumače Georgia Blizzard, Charles Dance, Jane Horrocks, David Morrissey, Elizabeth Tan, Luke Treadaway.

Scenarij Christopher Hampton, režija Tom Vaughan.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti