Tko je ubio Simona Waldena?

nedjelja, 28. travnja 2024.

Suzdržani, ali nepokolebljivi inspektor Matthew Venn intrigantan je lik koji mora riješiti zagonetno ubojstvo

Nadahnuta istoimenim bestselerom, ova kriminalistička serija udahnula je život novoj, napetoj priči iz pera Ann Cleeves, prema čijim su romanima snimljene serije Vera i Shetland. Serija obiluje Anninim prepoznatljivim šokantnim obratima i prekrasnim, ali surovim krajobrazima. Glavni je protagonist inspektor Matthew Venn, intrigantan lik, prikazan sa svim ljudskim manama i slabostima. Suzdržanog, ali nepokolebljivog Matthewa prvi put susrećemo na očevu sprovodu.

Prva epizoda serije Tko je ubio Simona Waldena? emitira se u sklopu Krimi petka 3. svibnja u 23:25 na Drugom programu HRT - HTV 2.

Matthew i njegov suprug dosele se u mjestašce u sjevernom Devonu u kojem je Matthew odrastao i iz kojeg je otišao prije 20 godina, nakon što ga je obitelj odbacila. Sada se vratio, ne samo da oplakuje oca, nego i da vodi istragu u svom prvom slučaju ubojstva. Pronalazak ubojice jedino je što ga zanima, a istraga ga vodi u sredinu koju je davno ostavio za sobom i do opasnih tajni koje ona skriva.

Kad pronađu tijelo na plaži u sjevernom Devonu, inspektor Matthew Venn i njegov tim pokušavaju pronaći bilo kakav trag u slučaju u kojem nema svjedoka, tragova, a ni očitog motiva. Matthew se usto mora nositi sa smrću oca i povratkom u sredinu koju je bio prisiljen napustiti.

Uloge u seriji The Long Call tumače Ben Aldridge (Venn), Juliet Stevenson, Martin Shaw, Pearl Mackie, Anita Dobson i Neil Morrissey.

Scenarij potpisuje Kelly Jones, a režiju Lee Haven Jones.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti