Stiže li "Harry Potter" na male ekrane?

utorak, 26. siječnja 2021.

HBO Max se nalazi u vrlo ranoj fazi planiranja nove adaptacije omiljenih knjiga za male ekrane

Filmske adaptacije književnog serijala o Harryju Potteru jedne su od impresivnijih franšiza 21. stoljeća, ali kako su te adaptacije ipak bile filmske dio priča iz knjiga morao je biti žrtvovan kako bi ono glavno stalo u određeno vrijeme. Tako da je dosta pozadinskih priča i likova izgubilo svoje mjesto u tim filmovima. No postoji šansa da će i te priče i likovi ipak stići do ekrana, ovog puta malih.

HBO Max je navodno u ranoj fazi pregovora oko potencijalne serije temeljene na knjigama o Harryju Potteru te se trenutno navodno nalaze s raznim scenaristima kako bi pokušali stvoriti neki plan.

Izvor blizak produkciji otkrio je kako su trenutno u razgovorima oko generalnim idejama kako vratiti omiljenu franšizu na ekrane, ali da je cijela priča u vrlo ranoj fazi te još nisu prešli da detalje.

Naravno, za sada onda nije ni poznato planiraju li raditi seriju koja bi vjerno pratila knjige i jednu glumačku postavu od djetinjstva, kao što su to radili filmovi, ili planiraju istražiti neke potpuno nove priče, kao što je to slučaj s filmovima Čudesne zvijeri.

Ono što brine mnoge fanove čarobnjačke škole i mladih čarobnjaka jest uključenost autorice knjiga J.K. Rowling, koja ima kontrolu nad franšizom i utjecaj na sve što se događa, a trenutno je u nemilosti radi neukusnih komentara o transrodnoj zajednici. Na koji će se način riješiti taj problem za sada nije poznato, ali ionako nemamo nikakvih detalja o potencijalnoj produkciji tako da nam ostaje pričekati i vidjeti što HBO Max ima u planu.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti