A di je tu Dinamo? Lijepo se dogovorite dečki da odete negdje na cugu, napijte si i rješite sve. Mene zanima dokle će klan Mamić i jel netko misli da to valja ili se samo meni čini da sve ide u...
gor
Odakle da se krene:
1) Na sveopću žalost, problem Dinama je usko povezan s problemom HNL-a. Radi se o bitangama koje žele kontrolu pod svaku cenu - a to su Marković i Mamić. Dok prvi guši i uništava svaki trag kvalitete HNL-a, drugi to isto radi Dinamu.
To jasno možemo da vidimo na primeru "nasilnog" guranja ponekih igrača Dinama u Hrvatsku reprezentaciju čime bi im podignuo cenu prije prodaje (što kontinuirano radi iz sezone u sezonu, kako bi podebljao svoj džep - https://www.net.hr/sport/page/2010/01/26/0722006.html). Radi se o svojevrsnoj uceni na Bilića, jer se dobro zna da mu izbornička pozicija naše reprezentacije ne ovisi o njegovoj kvaliteti kao trenera (koju je više puta dokazao i opravdao), već o dobroj volji Markovića i Mamića čije je hireve dužan da ispunjava ako mu je još stalo do toga da vodi "vatrene".
Zadnji Mamićevi komentari jasno pokazuju šta on zapravo misli o nekim od naših najvećih nogometnih imena koja su Hrvatsku proslavila u svetu. Komentari poput onog da Boban, Prosinečki i Kranjčar nisu Mateu Kovačiću ni do koljena, ili da je Sammir sam mogao da pobedi Turce??? Pljuvati po Prosinečkom koji je zaradio poziciju u Barceloni, ili Bobanu koji je 10 godina igrao u Milanu? Čovek ne može a da se ne pita kakav je to bolesnik. Činjenica da je od štanda na kojem je prodavao traperice došao do pozicije na kojoj je sad govori sama za sebe.
2) Drugi problem je trenutni Dinamov trener Krunoslav Jurčić. Ovaj čovek... on nema pojma šta radi, i ne zadovoljava niti onu najnižu razinu kvalitete na kojoj bi jedan trener trebao da bude (niti po kvaliteti, a niti na psihološkoj razini). Jedna stvar je biti počašćen igrati protiv velikog protivnika poput Reala, a sasvim druga ljubiti guzicu Mourinhu i praktički ga hvatati u klinč nakon utakmice radi fotografije koju će kod kuće da stavi iznad kamina i koja će mu biti najveće dostignuće u životu. Kako da igrači budu motivirani ako trener poput neke zaljubljene curice odlazi na utakmicu karijere; utakmicu na kojoj može da dokaže da ima respekt, ali i borbenost? Umesto toga, on ide po fotografiju...

3) Moglo bi se sažeti
"S kim si, takav si". Iako u Dinamu postoji dobar broj kvalitetnih igrača za koje verujem da mogu i žele postati bolji, i koji taj klub mogu odvesti na višu razinu (tj. na razinu nogometa kakav se igra u Ligi prvaka), tamo još uvek vlada nediscipliniranost, nerad, preplaćenost svih kadrova i preuveličavanje nogometne kvalitete koju igrači još nisu niti zaslužili, a stoga ni opravdali. Za ovo je uveliko krivo vodstvo kluba, ali isto tako i mediji koji nepotrebno pumpaju vrline kojih nema (slična stvar dešava se i s našom reprezentacijom nakon svake pobede, kakva god ona bila, a jedina prizemljena ličnost i svetlo na kraju tunela za sada je gospodin Slaven Bilić).
Iako nisam navijač Dinama (niti bilo kojeg drugog kluba u HNL-u) bilo mi je teško gledati Kelavu, jer smatram da se je čovek dokazao protiv Reala. Da je celokupna ekipa igrala na njegovoj razini, rezultat bi bio puno bolji.
4) Zadnji problem tiče se onog šta sam spomenuo na početku teksta, a to je sistematsko uništavanje hrvatskog nogometa. Raznorazno politiziranje (Bandić & Mamić & Marković), netransparentno financiranje, oslanjanje na proračun Zagreba kad se nema para, a trpanje u vlastiti džep kad na račun sjednu pare od transfera - a klub tone.
S druge pak strane, imamo igrače u ostalim prvoligaškim klubovima HNL-a koji nisu dobili plaću po 9 meseci, i koji uz svoju nogometnu karijeru rade po pečenjarama ili kao konobari kako bi osigurali osnovnu egzistenciju. Treba postaviti jasne okvire financiranja i onih koji su to sposobni provesti. Opće je poznato da je nogomet postao biznis, ali ne u ovako drastičnim okvirima. Evo jedan primer:
Ovde je Mamićeva replika na komentar profesora Šibera (fakultet političkih znanosti) o tome da se stalno spominje kako je u predsjedničkoj kampanji potrošeno jako puno novca, a nitko ne govori o tome koliko je potrošeno na propali projekt Dinama (https://www.nacional.hr/clanak/75012/video-pobjesnjeli-mamic-urlao-siber-je-udbas-kojeg-je-trebalo-kastrirati). Mamićev odgovor se svodi na onaj dobropoznati pronacionalni urlik koji bi trebao da zadovolji masu: Dinamo je Hrvatska!. Tko nije za Dinamo taj je i protiv crkve i protiv Hrvatske... a na kraju za Šibera kaže da je gori od Slobodana Miloševića, tako da je tu ukomponirao i Srbe.
To je "ukratko" ono šta ja mislim da ne valja s Dinamom. Nekolicina idiota koje bi stvarno i trebalo staviti na Goli otok. Tek bi tada Dinamo mogao da cveta u miru i postigne uspeh (zajedno s ostalim klubovima HNL-a).