Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Razgolićeni

1
  • #1
    2 0

    postova:1091
    yuma @ 7.12.2014. 20:13

    Film je uvrnut, gluma dobra,  scenarij ok, ima pouku... Ipak, nešto mu fali. Nešto veliko. Zato ocjena 6,5 / 10 

  • #2
    3 0

    postova:507
    pandaboy @ 25.7.2019. 20:28

    Težak film za gledanje, a pri tome čak ne mislim na depresivnu atmosferu ni na scene silovanja. Gledajući ga, imao sam osjećaj da sam zapeo u nekakvom limbu filma koji je između radnje i filozofske rasprave ali ni na jednoj strani film nije čvrsto stao nogom. 

    Glavni lik, Johnny, je antipatičan, nametljiv, depresivan i lišen svih ciljeva u životu. Ipak, Thewlis je odlično odglumio tog lika i postoji neka fascinacija u promatranju njegovog jednosmjernog puta u potpunu samodestrukciju u koju pokušava uvući i ljude oko sebe. 

    Uz njega, ima i drugih zanimljivih likova koje nažalost ne upoznajemo u jednakoj mjeri. Prvenstveno mislim na  Johnnyevu bivšu djevojku i njenu cimericu, koje su, poput svih likova, izgubljene, očajne i stalnoj potrazi za nekakvom lažnom utjehom. Interakcije između Johnnya i tih likova su najzanimljiviji dijelovi filma, čega ima pri početku i kraju, no sredina je fokusirana samo na glavnog lika ne prikazujući nikakav njegov razvoj, razgradnju njegove psihe pa ni objašnjenje kako je došao u takvo izgubljeno stanje u kojem se nalazi. Umjesto toga, film postaje jednostrana filozofska rasprava Johnnya s raznim ljudima, nesretnim žrtvama koje susreće.

    Dijalozi imaju svoje trenutke, ponekad su me podsjećali i na Woddy Allenove filmove, ali ponavljanje jednog te istog bez vidljivog cilja i svrhe me zamaralo, poput ljudi na ulici koji te zaustave da ispričaju svoju životnu priču. Tek pred kraj, kao da se film sjetio kako ipak ima nekih zaboravljenih likova i naznaka priče koje je zaboravio zaokružiti. Među zaboravljenim likovima je psihopat i (još jedan) silovatelj, koji se čini kao da će biti nekakav negativac filma ili barem suprotnost glavnom liku, no kao puno toga u filmu, slabo je zastupljen i istražen.

    Sviđa mi se što je film uvrnut, ta neka surova realnost istražena iz perspektive lutajućeg sanjara koji je uvjeren da živi u noćnoj mori, ali imam dojam da puno toga nije iskorišteno niti istraženo koliko je moglo biti. Film je kolaž ideja, dobrih ideja, ali malo „duše“.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala