... dragi moj Bille imaš piće za ovo ''klinci'' .... dugo me netko tako ugodno počastil a mogu ti reć nisi daleko od toga jer pokušavam i dan danas gledati filmove kroz mladenački kut neopterećen filozofsko-logično-beskonačnim seciranjima te objašnjenjima .....
... već sam dugi niz godina član ovog uvaženog sitea ali kako kaže onaj vic o crnogorcima kad mali crnogorac prvi put progovara u svojoj osmoj godini, odjednom za vrijeme ručka da je juha prevruća te na upit zašto nije ranije nešto rekao poručuje svima za stolom da prije nije imao nikakvih primjedbi ....
... imam ogromnu kolekciju filmove te u svakom mogu pronaći razlog zašto ga pogledati .... kako mi je hobi sklepavanje video muzičkih uradaka, čišćenje kako zvuka tako i staro/novih video uradaka tako filmovima pristupam vrlo pozitivno znajući koliko je ljubavi, strpljenja i nekih nevjerojatnih sitnih detalja potrebno da film bude odličan odnosno da je tanka linija koja razdvaja lošiji od odličnog filma ....
... malo sam se aktivnije uključio zadnje vrijeme na ovaj site jer je uistinu kroz vrijeme podigao kako kvalitetu tako i fukncionalnost te je privukao istinske zaljubljenike filma koji znaju argumentirano obrazlagat svoja stajališta (tu i tamo neko isklizne iz kulturoloških tračnica ali i to je sastavni dio sukoba mišljenja, te dok je sve u okvirima kulturnog prepucavanja čak je i dobrodošlo) ....
.... kao što si primjetio sve moje ocjene su oglavnom visoke jer želim pisati odnosno ocjenjivati filmove koji su mi ''draži'' odnosno koji su ostavili kakav takav dojam (držim se da je bolji i loš dojam nego nikakav) na mene ....
.... Snyder je u ovom filmu uz odličnog Butlera dao meni onda (kad sam ga gledao prvi put) nešto novo (ali ne kao u Sin Cityju) da je inzistiranje na vizualnoj formi nauštrb sadržaju pobudio kod mene kao gledatelja nešto što bi se moglo nazvati odmak od iritirajuće ''filmske korektnosti'' ....
... na žalost nastavak je pobudio čisti suprotan efekt gledanja ali čak i u takvome površno iritantnom nađoh nešto vrijedno gledanja ...
... evo nisam štel udaviti sa predugim objašnjenjima jer svakli tekst iznat više od kvalitetnih pet-šest rečenica kod čitača izaziva odbojnsot ma koliko god on kvalitetan bio ....
brgds