Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Južnjačka utjeha

1
    2 1

bearfoot @ 28.2.2011. 19:24

to je film koji zaslužuje reprizu...

"ne buju nas neki tam dotepenci zajebavali..."

1 0

buzdovan @ 28.2.2011. 20:59
    Nikad nisam saznao točnu definiciju "kultnog filma", ali ovo je difinitivno kultni film!
    0 1

mario @ 28.2.2011. 21:43
    Slažem se sa obojicom, izvrstan film, a o soundtracku da i ne govorim, Ry Cooder i zydeco gaze sve.
    1 1

aya @ 1.3.2011. 1:18
    Potpisujem sve naprijed navedeno! Film me se na prvo gledanje toliko dojmio, da sam godinama nakon toga pila samo Southern Comfort (iako, ruku na srce, prilično je bljutavo Wink).
    1 0

bearfoot @ 2.3.2011. 20:02
    Potpisujem sve naprijed navedeno! Film me se na prvo gledanje toliko dojmio, da sam godinama nakon toga pila samo Southern Comfort (iako, ruku na srce, prilično je bljutavo Wink).
    aya

imaš prav, nema do Pelinkovca i domaće šljive....Tongue out
    0 0

maximuss @ 2.3.2011. 22:57

Preporuka meni odličan film

ocijena 8,5 / 10 

0 0

vesnak @ 27.2.2013. 16:22

što reći za film, odličan kao i svi Walter Hill-ovi filmovi, muzika, kadrovi.....kad smo ga ja i muž gledali u kino, oboje smo sjedili tijeko cijelog filma na sami rub stolice a mužu mi ukrali rayban-ke iz unutrašnjeg džepa jakne...jeli to dovoljno?

1 1

mary89 @ 24.4.2013. 17:45

Malo je reci da me je film pozitivno iznenadio, zapravo nikada nisam ostala ovak odusevljena filmom kojeg sam godinama izbjegavala pogledati. 9/10

1 1

rosinante @ 24.4.2013. 19:36

https://mojtv.hr/film/825/oslobadjanje.aspx

evo još jedan klasik na sličnu tematiku..ako nisi pogledala..

2 1

mary89 @ 25.4.2013. 12:56

Pogledala sam Deliverance prije mozda 2-3 godine, odlican tj.vrhunski film, ali nije ostavio ovak snazan dojam kao ovaj, morat cu ga pogledati jos jednom.

0 5

tommy0412 @ 30.8.2014. 1:21

realno očekivao sam više, i kakav je to kraj? može netko objasniti.

0 0

robertini @ 16.3.2025. 20:33

Ovaj film probably bio uzor za naš "Vrijeme ratnika".

Prilično brutalan, možda čak i vidovit za ovo što nam se sad događa sa Trumpom, teror rednecka. Ima višestruku metaforiku, što se događa sa grupom ljudi u nezavidnoj situaciji, pa onda ako izgube i vođu... Većini glumaca ovdje - uloga života

2 0

solyaris @ 18.3.2025. 14:58

Odavno ga nisam gledao, bilo je dobro podsjetiti se koliko je dobar i kakav je maher bio Hill. Šoši treba dati orden neke Danice ili barem Marice za Posebne dodatke, a i filmski program na Trećem općenito. Ali šta'š, filmsko opismenjavanje Hrvata nije osobito cijenjena rabota. Ako ga se jednom sete, sete... 

A film je klasik žanra. Kako je Tomić fino primijetio Hill je savršeni minimalist. Nema kod njega nikakvih viškova, ni narativnih ni vizualnih. Priča je jednostavna, nema ti tu majci filozofiranja. (Nije da je filozofiranje samo po sebi loše, ako čovjek zna što radi, ali Hill nije tip kojega to previše zanima. Kod njegovih likova govore djela.) Znači, bacit ćemo devetoricu u močvaru, pa 'ko živ 'ko mrtav. Majstoru je dovoljno par dijaloga za karakterizaciju likova i odmah je jasno 'ko je kakav, o svakom se sazna točno koliko treba. Nakon toga - udri, pa da vidimo na što će to izaći.

Ne slažem se baš oko metaforike i Trumpa.

Nema u Hillovim filmovima prenesenih značenja, what you get is what you see. On je od onih koji su poruke slali poštom.

A i situacija oko Trumpa je puno složenija od 'terora rednecka'. Kamo sreće da je samo to u pitanju.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala