Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Vera Drake

1
    1 0

auran @ 19.12.2010. 11:04

"Vera Drake" filmska je freska koja prikazuje društvo puno predrasuda i nerazumijevanja u kojem jedna obična, postarija žena ilegalno pomaže mladim, nesretnim djevojkama da prekinu trudnoću i pobace, jer im to sustav i religija ne dopuštaju. 

Ovo je jedan od onih filmova koji prikazuju stvarnost od koje većina ljudi odvraća pogled i za koju ne želi znati. Kritika je to društva i sustava u cjelini koji se upliću u slobodnu volju žena i onemogućavaju im da se riješe neželjenih trudnoća.

Film "Vera Drake" bi se, umjesto vjeronauka, trebao redovito prikazivati u školama tinejdžerima od 16 godina na dalje i svim studenticama i studentima prava i politologije da otvore svoje umove i nauče ponešto o stvarnom životu i posljedicama koje predrasude, nerazumijevanje i uplitanje u slobodnu volju pojedinaca nose sa sobom!

Niti jedna religija, crkva, svećenici i vjernici nemaju prava da se miješaju u slobodnu volju pojedinaca, osuđuju ih i nameću im svoje stavove, jer time čine neopisivo zlo! Svaka žena ima pravo samostalno odlučiti želi li ili ne želi pobaciti, kao što svaki teško bolesni pojedinac ima pravo tražiti eutanaziju!

Ljudi koji vode države, te donose zakone i pravila ponašanja trebaju da budu moralne i humane osobe otvorenih umova, puni razumijevanja i empatije prema svim živim bićima i njihovim potrebama, jer jedino tako čovječanstvo može krenuti naprijed, oslobođeno starih, loših navada koje ograničavaju ljudsku slobodu i razvoj, te tjeraju pojedince na očajničke poteze (poput onih prikazanih u filmu)! 

Religija kao zastarjeli koncept treba biti odvojena od države i biti izbor pojedinca, a ne da nameće svoja zadrta stajališta i vjerovanja svima i tako unesrećuje ljude! Vrijeme je da cjelokupno čovječanstvo odraste i u svakom smislu postane ljudskije!     

0 1

franz @ 19.12.2010. 11:36

... film sam gledao i dobar je za pogledati, no babu je na kraju stiglo kaj je zasluzila! na kraju se vidi koliko je rastrojena osoba s nesigurnoscu u sebe i svoje postupke, koje nikome nije otkrila pa ni svojoj obitelji u koju je jako vjerovala i drzala do nje.

kad bi svaki pojedinac mogao raditi sta hoce i donositi svoje osobne "ispravne" odluke, kako ti slicno tvrdis auran, populacija stanovnistva na Zemlji bi bila jednaka broju ugrozenih pandi u divljini.

uostalom komentar ti je potpuna katastrofa, mijesavina toboznjeg "razumijevanja" s potpunom destrukcijom i terminiziranjem onog sto ti mislis da ne valja,to mi je zanimljivo kod takovih likova koji imaju potpunu brigu i razumjevanje za nesto a s druge strane onog sto ne vole su tirani.daj se dogovori da ne glumis.

0 0

doom @ 19.12.2010. 11:50
    auran nebi se bas slozil sa nekim tvojim napisanim stajalistima ......oko crkve se slazem stobom u potpunosti da se nebi trebali mjesati van svojih granica neki filmovi tocno daju poruku jebite se cure nek vas pune imaju mesari koji ce to srediti!!!eee takve tipove propagande nepodrzavam u filmu i opcenito.....
    2 0

auran @ 19.12.2010. 12:24

... no babu je na kraju stiglo kaj je zasluzila! na kraju se vidi koliko je rastrojena osoba s nesigurnoscu u sebe i svoje postupke, koje nikome nije otkrila pa ni svojoj obitelji u koju je jako vjerovala i drzala do nje.

Dragi Franz, ne bih se složio s tobom, jer svijet ipak nije crno - bijel kakvim ga ti vidiš! Iz ovoga što si napisao očito je da nisi razumio poantu filma, kao ni radnju, postupke niti pobude glavne junakinje! Razloga ima par i jasno su naznačeni u filmu, no tebi su očito promaknuli!  

kad bi svaki pojedinac mogao raditi sta hoce i donositi svoje osobne "ispravne" odluke, kako ti slicno tvrdis auran, populacija stanovnistva na Zemlji bi bila jednaka broju ugrozenih pandi u divljini.

Na Zemlji ionako ima previše ljudi, stoga ovo što si napisao ne bi bilo nimalo loše, s obzirom na to kako se cjelokupno čovječanstvo odnosi spram planete Zemlje! Ako priroda ne uništi nas, sigurno ćemo mi nju!  

uostalom komentar ti je potpuna katastrofa, mijesavina toboznjeg "razumijevanja" s potpunom destrukcijom i terminiziranjem onog sto ti mislis da ne valja,to mi je zanimljivo kod takovih likova koji imaju potpunu brigu i razumjevanje za nesto a s druge strane onog sto ne vole su tirani.daj se dogovori da ne glumis. franz

Imaš pravo da misliš što god hoćeš i u to se neću uplitati! No pojasni mi što ti to znači "terminiziranje", jer koliko znam ta riječ u hrvatskom jeziku ne postoji! S druge strane bilo bi dobro kad biš poradio malo na svojoj empatiji i pokušao se staviti u kožu onih koji pate i susreću se s bešćutnosti sustava i ljudima koji smatraju da imaju pravo određivati što je za nekoga dobro, a što nije!

0 0

franz @ 19.12.2010. 12:42

... auran / caligula

.. tako se donose ovakovi zakljucci!

.. btw fala... Laughing prosvjeta 

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala