Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Povratnik

1 2 3
    4 0

samuraj @ 30.1.2016. 19:55

Yuma svaka čast na napisanom postu, apsolutno se slažem s tobom. Za mene je to dobar film, ali je Inarritu je imao boljih filmova. Definitivno predug, točnije dužina filma neodgovara količini dramskih zapleta koji se događaju. Također, realnost je ovdje dosta upitna, nerjetko graniči s SF-om. Oni prije mene već iznjeli sve i naveli vrline i mane ovog filma pa neću ponavljati. A dali će dobiti oscara za najbolji film? Vjerojatno da hoće, jer su ovakvi filmovi najčešće i dobivali tu nagradu. Od mene 7/10 i to nategnuto.

4 0

pandaboy @ 30.1.2016. 22:27

@d77 Ha, gle, zvao ti njih Sherlock kritičarima ili ne, izjasnili su što im se na filmu nije svidjelo i svoje razloge.

U film ulazimo s očekivanjima, kada ih nebi imali ili bi nas bilo briga hoće li nam biti dobar, zašto bi ga uopće gledali? Pronalazimo „dlake u jajetu“ samo onda kada nas film ne uspije u potpunosti uvesti u svoj svijet i jasno je da tad tražimo opravdanja zašto je to tako. Imati ukus nas ograničava da uživamo u bilo kojem filmu, no pomaže i da pronađemo ono što nas više zanima.

E sad, ne znam jel ti doručkuješ jaja zajedno s dlakama, ili čak i ti imaš po koji film koji ti se nije u potpunosti svidio. ;)

3 2

buffalobill @ 30.1.2016. 23:46

yuma cemu ta skribomanija u spojleru ? to je film koji je samo inspiriran stvarnim dogadajima,babel sa hipnotickom glazbom gustava santaolalle normalo da ce biti laksi za gledanje,biutiful  koji je mozda najbolji inarrritov film (kao sto je vjerovatno reservoir dogs tarantinov) birdman i 21 gram su tako tako,the renvenant je moderan film koji u ovoj godini jednostavno nema nikakvu konkurenciju,kome bi ti dala oscara ? spotlightu,komornoj gnjavazi ?

5 0

yuma @ 31.1.2016. 1:26

Hvala Panda na jasnom obrazloženju :-)

Bufallo, nemam pojma, filmu san posvetila dosta svoje pažnje pa sam do kraja "odradila", sjela i napisala. Ja jako volim ovaj portal jer ljudi pišu stvari o stvarima koje me zanimaju pa pišem kao sto volim da drugi pišu. Čitam i onome kaj me zanima,  drugo skrolam. 

Onda dobro, nek je samo inspiriran, redatelj je jeo gljive dok je snimao :-D  Gle, šalim se,  film je ok, al nije mi sjajan. Oš se tuć? 

Tek trebam pogledati konkurente, ovisno o njima ovom ću možda dat najvišu ocjenu. Za sad mu dajem 7,7. 

0 5

buffalobill @ 31.1.2016. 8:46

ne znam za druge ali ja nisam nigdje napisao da je sjajan,ali ga smjestam u kontekst njegovih filmova, i nominiranih za ovu godinu,moj zanr je klasicna drama,ovo je podzanrovski ipak pustolovni film,druga stvar je da se nisam uopce identificirao s glavnim likom jer je vjerovatno bio neki gad,da skratim film je dobar,dobro snimljen i vizalno atraktivan,da ima mana,nema spora..

1 1

hope1404 @ 31.1.2016. 19:51
    Dobar film , isplati ga se pogledat svakako 7.5/10
    0 6

buffalobill @ 31.1.2016. 20:17

oprosti nado ali "pogledati svakako" ide uz neku visu ocjenu,a ne 7,5..recimo iznad 8 npr

0 2

filmofil2004 @ 16.2.2016. 13:33
    Ako DiCaprio ne dobije oskara za ovaj film ja nezman tko će
    0 1

nonameuser @ 19.2.2016. 13:09

Film sasvim solidan iako malo preotegnut, mogla se priča ispričati i kraće al eto..Dobro je prikazana surovost trperskog načina života,od surove prirode,divljih životinja,pokvarenih kolega pa do indijanaca.Ono što me je najviše oduševilo je fantastičan prikaz veličanstvenog okoliša u kojem je film snimljen.Sve u svemu OK.

1 3

buffalobill @ 19.2.2016. 14:04

i nabrijan,

makar se covjek  razocara kad vidis da je masa stvari u filmu izmjenjena, ispada da je glass bio neka moralna vertikala ,castan i ponosan lik,a vjerovatno je bio pijanac i psihopat s prenaglasenim osjecajem za pravdu, pa se isao osvetiti ljudima koji su spasavali zivu glavu,kao sto bi i on sam  ucinio,al jbga ko bi to gledao,ja bi..
    previse se buke i pompe diglo oko filma,dicaprio jeo sirovu jetru,dicaprio se smrzavao u rijeci, u dicapria se  ne znam pucalo pravim mecima,ide mi to sve na zivce,ne bi mu dao oscara
    netko je ovdje spomenuo da je dicaprio "razmazeni papak " ,sve vise vjerujem u to

1 0

pisatel @ 19.2.2016. 21:30

Što se tiče realnosti filma mislim da je svakome tko i ne poznaje pozadinu priče na osnovu koje je snimljen film jasno da je riječ očito u nekom omjeru o lovačkoj priči koja je dodatno "obogaćena" za potrebe snimanja filma, a da glavni lik sigurno nije bio takav Rambo kakvim je prikazan ovdje...

Puno toga nije povezano u filmu, recimo samo za mali primjer da se kubure ispaljuju u nekim scenama kao da su revolveri u nekoliko navrata, tako da je suvišno komentirati koliko je film išao putem realnosti makar se Di Caprio smrzavao i jeo iznutrice, možda i američki nepotrebno u vidu dosta očitih propusta koje se moglo izbjeći...

Film je svakako dojmljiv i naravno napravljen da zabavi gledatelje pošto je baziran na jako malom broju stvarnih činjenica te je očito kako se u ovom slučaju bez umjetničke slobode (iako pomalo i pretjerane i čak neistinite) ne bi imalo puno toga za snimiti...

Neke scene su razvučene no treba ipak reći da je sve u svemu film kao film dobro izveden i zanimljiv.

4 0

will_smith @ 25.2.2016. 16:33

Film je dobar za pogledat, ali je ipak malo predugi i činilo mi se kao da ima dosta praznog hoda...sredina filma je jednostavno bila previše razvučena, a početak i kraj super :D

4 0

mario1505 @ 25.2.2016. 19:30
    Di Caprio je dobro odglumio. Ali film mi je malo postao zamoran u zadnjoj trecini, predug, i ne nesto napet. Ocjena: 788/1000.
    1 3

buffalobill @ 26.2.2016. 23:13

"rezija i fotografija za 10,glavni glumci odlicni,ocjena 7 "  superOsmijeh

2 0

meriiiva @ 18.12.2020. 19:12
    Solidan film,očekivala sam mrvicu bolje😉😁
1 2 3
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala