Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


HRT s programa izbacio Kozaru zbog bombaša?
"Kozara" je skinuta s programa, a umjesto nje prikazan je "Kuduz"

HRT s programa izbacio "Kozaru" zbog bombaša?

Igrani film Veljka Bulajića Kozara, o stradanju naroda Potkozarja u BiH pred ofenzivom njemačke vojske u Drugom svjetskom ratu, skinut je iz najavljenog termina u jučerašnjem noćnom programu Hrvatske televizije, piše Slobodna Dalmacija. Umjesto Kozare uvršten je Kuduz, nagrađivani film bosanskohercegovačkog redatelja Ademira Kenovića.

- Riječ je o uredničkoj odluci da Kuduz bude prikazan u terminu koji je ranije bio osiguran za Kozaru koja će biti prikazana u nekom drugom terminu. Kada, to u ovom trenutku ne možemo reći – rekao je u četvrtak Dalibor Pirak iz Odjela za odnose s javnošću HRT-a.

Nije slučajno Kozara najavljena za četvrtak u 23 sata na Prvom programu HTV-a. Naime, u tom terminu unatrag mjesec dana prikazana su još dva filma s tematikom Narodnooslobodilačke borbe u Drugom svjetskom ratu, Valter brani Sarajevo i Diverzanti, koje je režirao Hajrudin Krvavac.

Prema tome, Kenovićeva socijalna drama, čija je radnja smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća, nikako se ne uklapa u započeti serijal ratnih filmova. Taj serijal HTV-a nedavno je Zoran Grgić, stručnjak za sigurnosno-obavještajna pitanja, doveo u neizravnu vezu s prošlotjednim bombaškim napadima u zapadnim dijelovima Zagreba, za koje je osumnjičen Vojislav Blažević.

Grgić je, naime, izrazio bojazan da su postavljača bombi pod vlak u Podsusedu možda inspirirale slične scene iz filmova o NOB-u koje prikazuje HTV. Jednako je tako moguće da su Grgićeve analize ozbiljno shvatili nadležni na HTV-u pa su privremeno bunkerirali Bulajevićevo ostvarenje koje je prikazano u stotinjak zemalja diljem svijeta.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala