Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ubij ih nježno propao na kino blagajnama
Američka publika u posljednjih 30 godina samo je pet filmova ocijenila sa jedinicom, a novi film Brada Pitta postao je šesti na listi

"Ubij ih nježno" propao na kino blagajnama

U 30 godina postojanja CinemaScorea, glavnog ocjenjivača filmova u SAD-u, koji traži publiku da ocjenjuje filmove koje su pogledali prvog vikenda prikazivanja, samo pet filmova dobilo je jedinicu. CinemaScore je sada dodao i šesti film: Ubij ih polako s Bradom Pittom, unatoč pristojnim recenzijama i zvjezdanoj glumačkoj postavi, uključujući Raya Liottu, Richarda Jenkinsa i Jamesa Gandolfinija.

Premijerno prikazan u SAD-u proteklog vikenda, pitanje je bilo hoće li Pittovo ime na projektu biti dovoljno da sruši prokletstvo vikenda nakon Dana zahvalnosti. Naime, tradicionalno vikend nakon tog američkog blagdana daje novu definiciju pojmu 'tiho', a u posljednjih 20 godina nije uspio proizvesti hit film.  Nijedan film na taj vikend nije zaradio više od 13 milijuna dolara od 2003. godine, a Ubij ih tiho uspio je dobiti tek oko 7 milijuna dolara od prodaje ulaznica.

Film, snimljen u New Orleansu zbog poreznih olakšica, slijedi tri glupa tipa koja misle da su pametni i opljačkaju mafijašku kartašku partiju, uzrokujući kolaps lokalnog kriminalnog gospodarstvo. Pitt glumi naručenog ubojicu unajmljenog kako bi ih pronašao i ponovno uspostavio red. Film se temelji na kriminalističkom romanu Cogan’s Trade Georgea V. Higginsa iz 1974., a scenarij i režiju potpisuje Australac Andrew Dominik koji je prethodno surađivao s Pittom na još jednom projektu koji je prirastao srcu Brada Pitta, ali jednako neuspješnom u zaradi - Ubojstvo Jesseja Jamesa od kukavice Roberta Forda (samo 3.9 milijuna dolara).

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala