Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sve pikanterije koje niste znali o Očajnim kućanicama
Prije nego je završilo snimanje prve sezone serija je već osvojila je svoju prvu nagradu Udruženja glumaca

Sve pikanterije koje niste znali o "Očajnim kućanicama"

Da se autor serije Očajnih kućanica Marc Cherry nije jednom prilikom žustro posvađao s majkom, koja mu se izjadala da joj je period odgajanja Marca i njegovog brata bio najteži dio života u kojem se najčešće osjećala „očajnom“, serija možda nikad ne bi ugledala svjetlo dana. No spletom okolnosti, na radost milijuna fanova, kojih samo na Facebooku ima preko 9 milijuna, već osmu godinu zaredom, pustolovine kućanica iz Wisterie Lane-a uveseljavaju gledatelje, a dosad su pokupile tri Zlatna Globusa, četiri Emmyja i na desetke ostalih značajnih nagrada u SAD-u i ostatku svijeta.


Ne samo da je serija iznjedrila trenutačno najplaćeniju glumicu američke televizije Evu Longoriju, koja po epizodi dobije 325 tisuća dolara, već neke su države odlučile napraviti svoje inačice serije, pa su tako Amerikanci napravili reality show The Real Housewives of…, Latinoamerikanci snimili su španjolske humoristične serije s istom tematikom, a Britanci su pak osmislili i video igricu Desperate Housewives Dirty Laundry Game.

Cherry je isprva htio napraviti tipičnu žensku humorističnu priču o kućanicama, no pilot verziju odbile su sve američke nacionalne televizije, sve dok Cherry nije preradio priču na sofisticiran i pomalo mračan način koji je pobrao simpatije diljem svijeta. Ne samo da tisuće gledatelja prepričava avanture Očajnih kućanica, već je i tajnim agentima Saudijske Arabije serija zapela za oko, koji su priznali kako njihovo konzervativno pučanstvo više voli američke soap pikanterije od promicanja džihada.


Mnogo se toga dogodilo u ovih osam godina, od slomljenog rebra Terry Hatcher kada je snimala scenu padanja na vjenčanu tortu, dok je tijekom snimanja pete sezone Marcia Cross dobila doktorsku zabranu bilo kakvog fizičkog napora, te je bila primorana ležati u krevetu – svejedno je u kući ugostila cijelu glumačku ekipu s kojom je snimila nekoliko scena, i to upravo u svojoj spavaćoj sobi i kupaonici koje su bile obojane baš kao da su Breeine. Svaka jednosatna epizoda se snima osam dana – tri dana se snima u prirodi, a pet dana u Universal Studiju u Los Angelesu

Sedma sezona Očajnih kućanica upravo se prikazuje na RTL-u, a sve napete pikanterije hrvatsko gledateljstvo može pratiti svakog četvrtak u 21.50.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala