Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Daria Kinzer hrvatska je predstavnica na Eurosongu
Favorit Jacques Houdek neočekivano izgubivši od 20-godišnje anonimke, teško je uspio prikriti razočarenje

Daria Kinzer hrvatska je predstavnica na Eurosongu

Foto: HRT

Ovogodišnja hrvatska predstavnica na Eurosongu je Daria Kinzer. U napetom finalu, nitko nije očekivao kako će favorit Jacques Houdek izgubiti, no na kraju je i on ostao zapanjen. Sedma po redu i posljednja emisija Idemo na Eurosong predstavila je i izbor od tri pjesme, specijalno napisane za natjecanje. Daria Kinzer u Duesseldorfu predstavljat će nas pjesmom Lahor Borisa Đurđevića iz Colonie. Tako su odlučili gledatelji i stručni žiri, dok pjesme Lee Dekleve Još ima nas i Stotinama godina Ante Pecotića nisu osvojila srca.


Komplicirano natjecanje došlo je do svoje završnice, koju je HTV odlučio završiti u velikom stilu. Studio 10 HRT-a pohodile su zvijezde estrade. Tako su se u žiriju našli vlasnica Štikle Severina, glazbeni mag Tonći Huljić i vlasnik dvije pjesme koje su već bile na Eurosongu Andrej Babić. Show su otvorile prošlogodišnje hrvatske predstavnice na Eurosongu Femminen, a u dok je trajalo glasovanje, Petar Grašo nam je u suradnji s Tonćijem Huljićem i s bendom Madre Badessa predstavio svoje nove pjesme. U mediteranskom melosu, Grašo je pokazao kako pokušava pridobiti i mlađu publiku svojim novim, neočekivanim zvukom. Tu se našao i Goran Bregović, kao producent nadolazećeg Grašinog albuma. Nastupao je i Boris Novković.

Koncept večerašnjeg i jednog od najdosadnijih natjecanja za hrvatsku pjesmu za Euroviziju ikad, vrtio se oko izvođenja autorskih pjesama, koje su, jednu po jednu, Jacques i Daria izvodili jedan za drugim. Tako smo imali priliku čuti svaku pjesmu dvaput zaredom. Pjesma Lahor  vesela je pop pjesma koja na prvo slušanje ima zarazan ritam, pa je izbor, u usporedbi sa dvije laganice koje su nam servirali Dekleva i Pecotić, bio prilično logičan.

Daria Kinzer 20-godišnja je djevojka, rođena u Njemačkoj i odrasla u Austriji, a iz potpune je anonimnosti sada lansirana u svijet velike pozornice. Estradni veteran Jacques Houdek ni ovog puta nije uspio u svom pohodu na Eurosong i teško je skrivao svoje razočarenje kada su Aco Kostadinov i Leona Paraminski pročitali Darijino ime.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (16)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala