Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nominacije za godišnju nagradu OFCS-a
Društvo online filmskih kritičara (Online Film Critics Society, OFCS) objavilo je nominacije za svoju godišnju nagradu

Nominacije za godišnju nagradu OFCS-a

Društvo online filmskih kritičara (Online Film Critics Society, OFCS), organizacija koja okuplja filmske kritičare koji pišu na Internetu, objavilo je nominacije za svoju godišnju nagradu koje se redovno dodjeljuju od 1997. godine. Kao što je to čest slučaj kod nagrada takve vrste, veliki broj nominiranih ostvarenja nikada nije bio distribuiran u Hrvatskoj, ni u kinima ni na videu, odnosno oni će domaćoj publici biti poznati tek sljedeće godine.

To, dakako, ne znači da će svi naslovi biti nepoznati, odnosno da među njima neće biti ostvarenja koje već neko vrijeme imaju status favorita za "Oscare" i druge vrijedne nagrade. U borbi za najbolji film su se tako našli Početak, Priča o igračkama 3 i Društvena mreža. S druge strane, njima će ozbiljnu konkurenciju predstavljati tri domaćoj publici još uglavnom nepoznata filma –Black Swan, triler Darrena Aronofskog smješten u milje njujorških balerina i Zimska kost Debre Granik, triler o djevojci koja pokušava pronaći oca među kriminalcima u planinama Ozark (u Hrvatskoj prikazan na programu ZFF-a) i True Grit braće Coen, poznat kao remake četrdeset godina starog vestern-hita Jednooki šerif sa Johnom Wayneom u naslovnoj ulozi.

Dok se za najbolji film natječe šest naslova, za najboljeg režisera se natječu šestorica filmaša, ali samo zahvaljujući tome što su među njima braća Coen sa True Gritom. Ostala četiri nominirana filmaša su David Fincher (Društvena mreža), Christopher Nolan (Početak), Darren Arronofsky (Black Swan) i Danny Boyle čiji se film 127 Hours temelji na istinitoj priči o planinaru koji je radi preživljavanja odsjekao vlastitu ruku.

Za najboljeg glavnog glumca su nominirani Jeff Bridges (True Grit), Jesse Eisenberg (Društvena mreža), James Franco (127 Hours), Colin Firth (King's Speech), Ryan Gosling (Blue Valentine) i Edgar Ramirez koji tumači naslovnu ulogu zloglasnog terorista u biografskom filmu Carlos. Za najbolju glumicu su nominirani Jennifer Lawrence u Zimskoj kosti, Natalie Portman (Black Swan), Nicole Kidman (Rabit Hole), Annette Benning (The Kids Are Alright) i južnokorejska glumica Kim Hye-ja koja tumači naslovnu ulogu u filmu Majka (Mother).

Za titulu najboljeg sporednog glumca se natječu Christian Bale (The Fighter), John Hawkes (Zimska kost), Andrew Garfield (Društvena mreža), Mark Ruffalo (The Kids are All Right) i Geoffrey Rush (King's Speech). Među nominiranim glumicama za najbolju sporednu ulogu su dvije koje su to zaslužile nastupom u filmu The Fighter – Amy Adams i Melissa Leo; uz njih su nominirane Mila Kunis (Black Swan), Hailee Steinfled (True Grit) i australska glumica Jackie Weaver koja nastupa u filmu Animal Kingdom.

Među filmovima napravljenim izvan engleskog govornog područja su nomirani grčki Očnjak, južnokorejska Majka, francuska zatvorska drama Prorok, već spomenuti francuski Carlos i švedski Muškarci koji mrze žene, ekranizacija prvog dijela znamenita Millennium trilogije.

Konačni pobjednici u 13 kategorija će biti objavljeni sljedećeg tjedna. Potpuni popis svih nominacija je dostupan ovdje.

D.A./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala