Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kevin Smith novi film 'Red State' daje distributerima na aukciju
Umjesto velike produkcije i reklame, koristi internet za otvorenu i tajnovitu strategiju u svrhu promocije filma

Kevin Smith novi film 'Red State' daje distributerima na aukciju

Kevin Smith kojeg je njegov prvi film 'Clerks' (Trgovci) proslavio na Sundanceu, još jednom pokušava pomaknuti granice nezavisnih filmova. Puno se pričalo o novom Smithovom filmu, koji je ujedno i odmak od bilo čega što je do sada stvarao.

Prvo su mu braća Weinstein odbili financirati film, zatim je tražio fanove da ga financiraju te time zarade svoje ime na kraju filma. Za 'Red State', horor film koji je na kraju ipak u potpunosti nezavisno financiran sa svega 4 milijuna dolara, Smith je koristio drukčiji pristup od početka do kraja rada na projektu.

Film se snimao u periodu od 25 dana, koristeći samo tzv. Red sistem kamere, što je omogućavalo redatelju i montažeru Kevinu Smithu da sav materijal montira isti dan kada ga je i snimio. Upravo zbog toga, Smith je navodno između scena cijelo vrijeme montirao. Samo dva dana nakon završetka snimanja filma, Smith je imao prvi 'rough cut' filma koji je pokazao svima koji su na njemu radili i to na završnom partyu.

Radnja filma je, za razliku od njegovih ostalih filmova, pomaknuta iz njegovog fiktivnog Askewniversea te je smještena u središnju Ameriku, gdje grupa ljudi susreće pomahnitale vjerske fanatike.

U glavnim ulogama nalaze se Michael Parks (murjak iz Kill Billa), Kevin Pollak, John Goodman, Melissa Leo, Stephen Root te mnogi drugi. Za sve koji ne znaju, Askewniverse je fiktivni svemir likova koje je stvorio Kevin Smith u svojim filmovima te ih međusobno povezao kroz filmove 'Clerks' (1994),' Mallrats' (1995), 'Chasing Amy' (1997), 'Dogma' (1999), 'Jay and Silent Bob Strike Back' (2001) te 'Clerks II' (2006). Najpoznatiji likovi iz Askewniversea su Jay i Silent Bob (kojeg glumi Kevin Smith).

Smith, koji je rođeni scenarist i koji svoje scenarije piše u vrlo realnim tonovima, najavljuje svoj novi film 'Hit Somebody' i možda 'Clerks 3'. Bez ikakvih vizualnih materijala, osim najavnog plakata svojeg novog filma, Smith je najavio kako će se teaser trailer za film pojaviti tek na Božić.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala