Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pljuska za glazbenu scenu: Ove godine nema HRF-a
Hrvatski radijski festival koji se ove godine trebao održati jubilarni, 15. put, otkazan je zbog krize u zemlji

Pljuska za glazbenu scenu: Ove godine nema HRF-a

PIŠE: Katarina Hrgović
Foto: Screenshot

Na danas održanoj izvanrednoj press konferenciji, direktor Hrvatskog radijskog festivala, Juraj Hrvačić, potvrdio je kako je organizacijski odbor ove glazbene manifestacije odlučio je da se ovogodišnje, jubilarno 15. izdanje ovog zabavnog festivala neće održati zbog krize u marketinškom i gospodarskom sektoru. Pojasnio je kako su njega i članove tima HRF-a prije dva dana medijski pokrovitelji obavijestili kako moraju odustati od preliminarnih dogovora za praćenje festivala uslijed novog vala gospodarske krize. 
 
"Da smo inzistirali na održavanju festivala mislim da bismo snizili visoke produkcijske standarde koje smo sami sebi davno postavili. Stanje na marketinškom tržištu i gospodarskoj sceni je vrlo, vrlo teško. U tijeku je borba za svako radno mjesto i nužno je sačuvati jezgru svakog medija. A lepršavi glazbeni projekti poput HRF-a mogu čekati bolja vremena. Smatramo kako je najbolje da se sredstva koja imamo utroše redovito oglašavanje i poslovanje", izjavio je Hrvačić, istodobno se ispričavajući gradu Opatiji kao domaćinu, te autorima, izvođačima i svim suradnicima na projektu. 
 
 
Hrvačić je svoju i odluku organizacijskog odbora nazvao promišljenom i pozitivnom. "Otkazivanje HRF ne smatram porazom, ova će mi odluka zapravo olakšati život. Moram se i želim dokazati i na drugim poljima i projektima. Kao medij me izuzetno privlači televizija, a u fokusu mog zanimanja bit će sinergija različitih elektroničkih medija", zaključio je na konferenciji. Tako je Lijepa Naša ove godine ostala bez najjačeg estradno festivalskog spektakla u državi i regiji koji se, baš kao i mnoge druge stvari, slomio pred globalnom recesijom.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala