Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kina ukinula zabranu Marvelovih filmova: Black Panther 2 i Ant-Man 3 dobili datume premijera
Filmovi na to tržište stižu 7., odnosno 17. veljače

Kina ukinula zabranu Marvelovih filmova: "Black Panther 2" i "Ant-Man 3" dobili datume premijera

Foto: YouTube

Kina je maknula neslužbenu zabranu prikazivanja Marvelovih naslova pa su tako njihovi blockbusteri Black Panther: Wakanda zauvijek i nadolazeći Ant-Man i Wasp: Kvantumanija dobili datume premijera na tom značajnom tržištu.

Wakanda zauvijek u svijetu je premijeru imala još prošlog studenog, a u Kinu službeno stiže 7. veljače. To će biti prva Marvelova avantura koja će se prikazivati u Kini još od 2019. godine kad su Osvetnici: Završnica zaradili nevjerojatnih 632 milijuna dolara na tom tržištu te Spider-Man: Daleko od kuće koji je tamo zaradio 198 milijuna dolara.

Kina je općenito veliko tržište koje uvelike pridonosi globalnoj zaradi, a Marvelovi filmovi izrazito su popularni u Kini pa je tako prvi film, Black Panther, 2018. tamo zaradio odličnih 105 milijuna dolara.

Drugi film o Ant-Manu, Ant-Man i Wasp, također je 2018. godine u Kini ostvario odličnu zaradu od 121 milijun dolara, a njegov nastavak Kvantumanija na tom će tržištu premijerno biti prikazan 17. veljače – isti dan kad film počinje s prikazivanjem u cijelom svijetu.

No, nisu samo Marvelovi naslovi nastradali u Kini: puno holivudskih filmova nije bilo tamo prikazano tijekom pandemije, a popuštanje prema Disneyu općenito krenulo je krajem prošle godine kad je Cameronov Avatar: Put vode dobio posebno dopuštenje za prikazivanje na teritoriju. Koliko to tržište znači za box office jasno je čim vidimo da je novi Avatar tamo zaradio već 220 milijuna dolara.

Još uvijek ne postoji službeno objašnjenje zašto Disneyevi i neki drugi studiji s blockbusterima nisu dobili dozvolu za prikazivanje u Kini, ali pretpostavlja se da je to zbog napete situacije između dviju država.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala