Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Inspektor Grace stiže na naše male ekrane
Serija temeljena na nagrađivanim romanima Petera Jamesa prikazuje se u sklopu Krimi petka na Drugom

"Inspektor Grace" stiže na naše male ekrane

U petak, 30. rujna na Drugom programu HRT - HTV 2 u sklopu Krimi petka u 21:50 prikazuje se prva epizoda serije Roy Grace. Serije je nadahnuta nagrađivanim romanima Petera Jamesa o Royu Graceu, hrabrom detektivu u upornoj potrazi za istinom koja se skriva iza najsloženijih kriminalističkih slučajeva koje je Brighton vidio. Prve su dvije sezone zahvaljujući slavnom scenaristu Russellu Lewisu postale hit među publikom i kritikom, a kreativni autorski tim serije Roy Grace nastavio je s Royevim istragama u adaptaciji još tri uzbudljive priče.

Glavnu ulogu detektiva Roya Gracea tumači John Simm, a uz njega su još i Richie Campbell kao detektiv Glenn Branson, Zoë Tapper kao Cleo Morey i Craig Parkinson kao detektiv Norman Potting. Serija knjiga o Royu Graceu prevedena je na 38 jezika, a diljem se svijeta prodala u više od 21 milijun primjeraka.

Neuobičajene policijske metode višeg detektiva Roya Gracea dođu u sumnju tijekom unakrsnog ispitivanja na suđenju u slučaju ubojstva. A kad se novinar dočepa te teme, to samo dodatno pogorša Royev odnos s nadređenima koji su zabrinuti da on nanosi štetu ugledu mjesne policije. Njegova šefica, zamjenica šefa policije Alison Vosper, upozori Gracea da im se sličan ispad više ne smije ponoviti.

Grace već otprije na leđima nosi težak teret. Na njegov 40. rođendan prije šest godina bez traga je nestala njegova ljubljena supruga Sandy, zbog čega je neutješan, no i dalje uporan u traženju odgovora što se s njom dogodilo. Grace radi u uredu punom neriješenih odbačenih slučajeva koji skupljaju prašinu i samo služe kao podsjetnik na njegove vlastite duhove.

Ne može se otrgnuti od prošlosti unatoč velikim naporima da pokuša ići dalje. Kad mjesni građevinac, čija tvrtka u zadnje vrijeme doživljava procvat, nestane tijekom svoje momačke večeri, Roya kontaktira stari prijatelj i kolega detektiv Glenn Branson, koji istražuje slučaj. Nešto u cijeloj priči smrdi, pa se Branson obrati Graceu za savjet, odlučan u namjeri da ga izvuče iz tmurnog ureda i iskoristi njegov briljantan detektivski instinkt. Grace se pridružuje Bransonovoj istrazi.

S kolegama detektivima Emmom Jane Boutwood, Nickom Nichollom i Bellom Moy Grace i Branson polako otkrivaju gdje se budući mladoženja kretao u noći svoga nestanka. Dan vjenčanja se približava i preostaje sve manje vremena...

U glavnim su ulogama John Simm (Roy Grace), Richie Campbell (Glenn Branson), Rakie Aylola, Zoë Tapper, Craig Parkinson.

Scenarij Ben Court, Caroline Ip, Ed Whitmore, režija Camilla Strøm Henriksen i Isher Sahota.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala