Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dakota Johnson progovorila o kaotičnom snimanju filmova Pedeset nijansi sive
U najnovijem intervjuu osvrnula se na snimanja koja su prema njoj bila zahtjevna zbog autorice E. L. James

Dakota Johnson progovorila o kaotičnom snimanju filmova "Pedeset nijansi sive"

Foto: Depositphotos

Dakota Johnson u najnovijem intervjuu za Vanity Fair otvoreno je rekla svoja razmišljanja i viđenje snimanja trilogije Pedeset nijansi sive koja su prema njoj bila "psihotična".

Glumica je svjetsku slavu stekla zahvaljujući ulozi Anastasije Steele u spomenutoj trilogiji, ali sad je osjetila slobodu da može komentirati kako je uistinu teklo snimanje. Prema njoj, rad na filmovima bio je "lud i kompliciran" djelomično i zbog autorice romana E. L. James koja je inzistirala da bude glavna za kreativnu kontrolu adaptacija.

„Potpisala sam za sasvim drugačiju verziju filma kakav smo na kraju snimili. Ona je imala puno kreativne kontrole, cijeli dan, svaki dan, i zahtijevala je da se neke stvari moraju snimiti. Postoje dijelovi knjiga koji ne funkcioniraju na filmu kao što je unutarnji monolog koji bi ispao jako ljigav. Ne bi zvučalo dobro izreći ga naglas. To je uvijek bila borba“, bila je iskrena u intervjuu za magazin.

Jamie Dornan i Dakota Johnson na premijeri filma Pedeset nijansi mračniji u veljači 2017.

Otkrila je i kako je snimanje postajalo sve luđe jer je neprestano dolazilo do različitih nesuglasica: „Nikad o tome nisam mogla iskreno pričati jer sam trebala promovirati film na ispravan način i sad sam ponosna na to kako je sve ispalo i što smo napravili, ali put do toga je bio naporan.“

Johnson je naglasila i kako ne žali na kraju za snimanjem trilogije niti ima nešto protiv James, samo smatra da su neke stvari mogle biti bolje odrađene. „I dalje ne mogu komentirati apsolutno sve jer ne želim dovesti nečiju karijeru u problem niti nečiju reputaciju, ali mogu reći da smo i Jamie i ja imali divan tretman. James je draga žena, uvijek je bila dobra prema meni i zahvalna sam što me je htjela u svojim adaptacijama.“

Iako Johnson možda nije zadovoljna svakim aspektom snimanja i produkcije, i dalje je svjesna kako su filmovi i njoj i Dornanu jako pomogli u karijeri. Serijal Pedeset nijansi u kina je stigao je u veljači 2015. filmom Pedeset nijansi sive, dvije godine kasnije uslijedio je Pedeset nijansi mračniji, a godinu nakon Pedeset nijansi slobodniji. Filmovi su imali jako loše ocjene i kritike, ali ukupno su zaradili 1,32 milijarde dolara diljem svijeta te su zasad sedma najisplativija franšiza s oznakom R svih vremena.

Dakotu Johnson za dva tjedna moći ćemo gledati u romantičnoj drami Persuasion za koju je nedavno predstavljen prvi trailer, a Jamie Dornan trenutno se nalazi u glavnoj ulozi u triler seriji Turist za koju je svih šest epizoda dostupno na streamingu HBO Max.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala