Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Premijere novih serija na Viasat kanalima
Na Viasat kanale stižu uzbudljive serije "Lovci na tornada", "Priča o Egiptu" i "Skrivena kraljevstva"

Premijere novih serija na Viasat kanalima

U petak, 15. travnja u 21.00 na kanalu Viasat Explore premijerno se emitira dokumentarna serija Lovci na tornada u kojoj gledamo trojicu fotografa koje ništa ne može spriječiti u potrazi za olujama riskirajući sve za savršenu snimku.

Malo se što može usporediti s pobješnjelim tornadom koji može sravniti golemu zgradu sa zemljom, vinuti prikolicu traktora u zrak i sijati tuču veličine loptica za tenis. Kakva bi osoba svojevoljno ušla u takvo što? Tri neustrašiva ratnika ceste u potrazi za adrenalinom Greg Johnson, Chris Chittick i Rick Forbes poznati kao Lovci na tornada. Unatoč visokom riziku, opasnosti, neizvjesnosti i tragovima razaranja na svakom koraku, ništa ne može spriječiti ovaj trojac u potrazi za olujama.

Spremni su se suočiti i s najvećim ikad zabilježenim čudovišnim tornadom širine četiri kilometra i vjetrom brzine 480 km/h. Web kamerama u svom dobro opremljenom kamionetu F-150 snimaju svaki nevjerojatan trenutak moći i ljepote prirode. Njihov intenzitet zasigurno će osjetiti i gledatelji pred malim ekranima. Osjećat ćete se kao da i vi sudjelujete u potjeri.

U ponedjeljak 18. travnja u 20.00 na kanalu Viasat History emitirat će dokumentarnu seriju Priča o Egiptu u kojoj britanska povjesničarka Joann Fletcher istražuje kako su Egipćani u samo nekoliko stoljeća napredovali od primitivnih zemljoradnika do graditelja piramida.

Koristeći se obiljem detaljnih dokaza Fletcher prepričava neke od najpoznatijih dijelova egipatske povijesti, od izgradnje piramida do ukopa kralja Tuta. Serija započinje sa samim postankom Egipta kada se zbog klimatskih promjena nekolicina običnih nomada naselilo uz rijeku Nil. Uz širenje zajednice, postali su vrlo organizirani, stvorili vladu, pisani jezik, religiju i porezni sustav, a vrhunac su neka od najvećih drevnih ostvarenja na svijetu: piramida u Gizi, hrama Karnak, Tutankamonova blaga. No ovo je i priča o suši i gladi, građanskome ratu, okrutnoj politici, invaziji i krvavom ubojstvu kroz kaos proadanja koji se u Egiptu ponavljao tijekom njegova postojanja.

I Viasat Nature pripremio je pravu poslasticu, premijeru serije Skrivena kraljevstva. Od 18. travnja, ponedjeljkom u 20.00, gledamo minijaturna stvorenja nevjerojatne snage koja žive u savanama, pustinjama, džunglama, šumama i gradovima.
 
 
Zamislite da vas netko smanji i ubaci u čarobni svijet fantastičnih stvorenja koja žive nevjerojatno aktivne živote. Ova brojna minijaturna stvorenja, koja zajedno nisu veća od trideset centimetara, pravi su superjunaci. Premda malena, u sebi nose veliku snagu. Tekunice, sengiji, patuljasti marmoseti, miševi Onychomys, čak i golemi nosorošci suočavaju se s različitim dramatičnim trenucima – kapi kiše tako malenim životinjama izgledaju kao meteoriti, a povjetarac im se čini kao tornado! Serija je snimana u nekim od najprepoznatljivijih krajolika našeg planeta – savanama, pustinjama, džunglama, šumama i gradovima kao što su Tokio i Rio de Janeiro – te istražuje te svjetove iz nove i jedinstvene perspektive. Izazovi s kojima se naši minijaturni junaci suočavaju izuzetno su zahtjevni, njihovi su neprijatelji golemi, ali oni za to imaju fantastična rješenja. Skrivena kraljevstva našeg planeta zapanjit će vas, zabaviti i fascinirati. Vrijeme je da se svjetla reflektora usmjere na mala čuda prirode. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala