Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Empire premijerno na FOX-u
Nova serija za koju je glazbu producirao Timbaland sa prikazivanjem počinje 23. siječnja

"Empire" premijerno na FOX-u

Imperij (Empire) u Hrvatskoj počinje s prikazivanjem u petak 23. siječnja, u 22:00 sata. Dvanaest epizoda, od kojih svaka traje sat vremena, pričaju priču o multimilijarderskom hip-hop carstvu.

Kada vlasnik kompanije (Terrence Howard) saznaje da je smrtno bolestan, prisiljen je odlučiti koji će od njegova tri sina naslijediti obiteljski posao: najstariji sin, koji je iznimno uspješan poslovni čovjek, ali bez glazbenog talenta; srednji sin, koji je izvrstan umjetnik, no njegov otac ne odobrava to što je homoseksualac, ili najmlađi sin, koji usprkos tome što je bezobzirni playboy, kao izvođač ima zanimljiv komercijalni potencijal. U međuvremenu, njegova bivša žena izlazi iz zatvora nakon dugo vremena te odlučuje tražiti ono što smatra da joj pripada.
Iako je radnja smještena u svijetu hip-hop industrije, te prepuna zarazne glazbe koju producira Timbaland, glavna priča serije ne govori toliko o rapu i R&B-u, koliko o moći i dubokim obiteljskim sukobima koji se odigravaju na vrlo glamuroznoj pozornici.

Na seriji Imperij rade Lee Daniels te dobitnik Emmyja, scenarist Danny Strong kao izvršni producent. Tvorac serije, Oscarom nagrađivani Lee Daniels čiji se rad odlikuje autentičnošću i iskrenošću, pruža publici jedinstvena i nova iskustva, te širok uvid u likove svakim svojim novim projektom.

Između ostalog, Lee Daniels potpisuje od kritike hvaljeni blockbuster Batler. Taj film je tri tjedna zaredom bio broj 1 na američkom box officeu i do danas je zaradio 113 milijuna dolara. Daniels je najpoznatiji po Oscarom nagrađenom filmom Precious koji je adaptacija romana Guraj (Push) autorice Sapphire (Ramona Lofton). Precious je bio nominiran za 6 Oscara uključujući Danielsovu nominaciju za dostignuće u režiji, nominaciju za najbolji film godine te je pobijedio u kategoriji za najbolju sporednu ulogu kao i u kategoriji za najbolju adaptaciju scenarija.

U glavnim ulogama igraju Terrence Howard (Lucious Lyon, vođa glazbene kompanije Empire), Trai Bryers (Andre), Jussie Smollet (Jamal) i Bryshere Gray (Hakeem) – Luciousova tri sina. Poseban začin seriji daje Taraji P. Henson u ulozi Cookie, Luciousove bivše žene i njegove bivše partnerice u dilanju droge.

Imperij je dobio vrlo pozitivne kritike nakon emitiranja prve epizode prošle srijede u SAD-u. Hollywood Reporter izjavio je da "Timbalandovo glazbeno sudjelovanje u Empireu čini poslovni dio priče uvjerljivim te ispunjava seriju zaraznom glazbom". Časopis TIME tvrdi: "Sama glazba u seriji je istovremeno najbolji primjer Empireove hip-hop autentičnosti i vrhunske dramske serije. Originalne pjesme koju izvode likovi su odlične, ali što je još važnije, uvjerljive su – one su vjerodostojan primjer komercijalnih žanrova od R&B balada preko rap-a do soul-a".

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala