Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Preminuo Philip Seymour Hoffman
Glumac je jučer pronađen mrtav u svom stanu, navodno sa iglom zabodenom u venu

Preminuo Philip Seymour Hoffman

Napustila nas je još jedna glumačka legenda. Philip Seymour Hoffman, Oscarom nagrađeni američki glumac, pronađen je jučer ujutro mrtav u svom stanu u New Yorku. Kako prenosi New York Post, glumac je pronađen sa iglom zabodenom u venu i ogromnim količinama heroina pored sebe te se za sada pretpostavlja kako je uzrok smrti predoziranje.

No iako su to za sada samo glasine jer nije stigla službena izjava, ta vijest ne čudi s obzirom da se glumac, koji je imao tek 46 godina, godinama borio sa ovisnostima te se više puta i prijavljivao u kliniku za odvikavanje no očito bez dugotrajnog uspjeha.

Glumački svijet izgubio je uistinu velikog glumca koji je svoje ime počeo graditi tijekom devedestih. Ulogama u filmovima Kralj pornića i Veliki Lebowski svoje je ime upisao velikim slovima u knjigu slavnih. Nastavile su se uloge u velikim filmskim uspješnicama poput Magnolije, Talentiranog gospodina Ripleya i Napokon Polly.

To je sve bilo do 2005. kada se Hoffman našao na vrhuncu svoje karijere prihvativši ulogu pisca i novinara Trumana Capotea u istoimenom biografskom filmu. Ta uloga donijela mu je i prestižnu nagradu Oscar za najbolju glavnu mušku ulogu. Nakon toga njegova je karijera imala uzlaznu putanju te je samo nizao vrhunske uloge. Uslijedili su filmovi poput Nemoguće misije 3, Dok vrag ne sazna da si mrtav te Martovske ide.

Posljednji film u kojem smo ga mogli gledati bio je Igre gladi: Plamen, gdje je glumio Plutarcha Heavensbeeja. Hoffman se u toj ulozi trebao naći i u sljedeća dva nastavka Igara gladi Mockingjay 1 i 2 gdje je njegova uloga jedna od bitnijih. Kako se odmah postavilo pitanje o sudbini nastavaka tako je i vrlo brzo objavljeno kako njegova smrt neće utjecati na Igre gladi. Za prvi dio Mockingjaya je Hoffman već snimio skoro sve dok mu je za drugi dio ostalo još samo sedam dana snimanja tako da će nekako to završiti bez njega.

Nedavno smo objavili kako će se Hoffman naći u novoj Showtimeovoj seriji Happyish, koja je trenutno u produkciji, u kojoj je trebao glumiti Thoma Paynea, biznismena koji je u potrazi za srećom. Čini se da tu sreću ni u stvarnom životu ipak nije uspio pronaći.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    6 0
    karter karter @ 3.2.2014. 13:34

    Jedan od rijetkih glumaca danas koji je zbilja znao glumiti u tom Hollywoodu. Imao je i on slabijih filmova međutim glumački uvijek besprijekoran te svijetla točka gotovo svakoga filma, pa baš sam ga prije par dana hvalio kako je imao malu ali odličnu ulogu u igrama gladi. To bi se moglo odnositi i na cijelu karijeru, rijetko u prvom planu ali uvijek briljantan u nastupu. U Masteru koji sam isto nedavno gledao odličan, tko zna kakvih bi još sjajnih uloga imao, zbilja velika šteta ne samo za njegovu obitelj već i za film općenito.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala