Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Talijani modificirali kino plakat 12 Years a Slave
Umjesto glavnog glumca Chiwetel Ejiofora, oni su na plakat bez odobrenja, stavili Brada Pitta

Talijani modificirali kino plakat "12 Years a Slave"

Foto: PR Photos, Facebook


Umjesto glavnog glumca, inače Britanca afričkog porijekla Chiwetela Ejiofora, koji tumači lik kojeg na prevaru prodaju u ropstvo, Talijani su na 'svoj' kino plakat ipak stavili Brada Pitta.

S pretpostavkom da su s tim potezom mislili kako će upravo njegova fotografija ipak publici biti privlačnija, činjenica je da su na taj način samo izazvali niz medijskih kritika, kao i lavinu negativnih komentara forumaša, ponajviše po pitanju rasizma, s obzirom da su bijelcu dali prednost, iako je njegova uloga u filmu sporedna.

- Ovo je zaista rasistički. Brad Pitt nije protagonist filma, ne mogu vjerovat da su to napravili - napisala je jedna talijanska blogerica, samo jedna u nizu ogorčenih gledatelja.

Kako se vijest o tome brzo proširila, oglasili su se i vodeći iz Summit Entertainment studija te poručili kako ti kino plakati nisu od njihove strane autorizirani, odnosno da Talijani nikada nisu dobili od njih nikakvo službeno odobrenje. Kažu da su u procesu istrage i potrage za krivcem te da su stopirali distribuciju spornih kino plakata, na kojima se po istom principu osim Brada Pitta pojavljuje i Michael Fassbender, koji isto glumi u filmu, iz istog razloga - privlačenja pažnje.

Inače, “12 Years a Slave” redatelja Steve McQueena dobio je sjajne ocjene od kritike i nominiran je za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma, a u domaća kina stiže 30. siječnja.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala